Suroviny:
Na paradajky:
400 g |
Biele fazuľky (z konzervy) |
2-3 |
Sušené paradajky v oleji |
2-4 |
tabasco |
1 |
nasekaný strúčik cesnaku |
250 g |
Šampiňóny |
2 |
lyžica olivového oleja |
1 |
nasekaná cibuľa |
|
soľ, čerstvo pomleté čierne korenie |
3 |
lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate |
12 |
Mäsité paradajky |
|
olej na potrenie |
Salsa verde:
½ |
Zväzok petržlenu |
|
2-3 |
Stonky mäty |
|
3 |
Lyžice kapary |
|
1 |
lyžica dijonské horčice |
|
|
šťava z ½ citrónu |
|
120 ml |
olivového oleje |
|
Doba na rípravu: |
50 minút |
Náročnosť: |
Jednoduché |
Doba grilovania: |
8 – 10 minút |
|
|
|
|
Príprava:
1. Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a v miske ich jemne roztlačíme vidličkou. Sušené paradajky najemno nasekáme a zmiešame s fazuľou, tabascom a cesnakom.
2. Šampiňóny očistíme, osušíme kuchynskou utierkou a v mixéru najemno rozmixujeme. Nasekanú cibuľu opražíme na oleji 6-7 minút. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania varíme ďalších 10 minút, až sa tekutina odparí. Vmiešame fazuľovú zmes, osolíme a okoreníme. Pridáme petržlen a odstavíme.
3. Z paradajok odrežeme vrch. Paradajky vydlabeme, vnútro osolíme a okoreníme, naplníme zmesou fazule a šampiňónov. Prikryjeme, paradajky potrieme olejom a pri strednom stupni grilujeme 8-10 minút, až je náplň teplá a dužina mäkká.
4. Na salsu verde umyjeme bylinky, osušíme ich a lístky otrháme. Všetky prísady zmiešame, až vznikne hustá pasta. Salsu podávame s teplými paradajkami.