lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Plnené paradajky so salsou verde na Weber grile (6 porcií)

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 30.3.2011
späť
Späť

Poslať
 

Suroviny:

Na paradajky:

400 g

Biele fazuľky (z konzervy)

2-3

Sušené paradajky v oleji

2-4

 tabasco

1

nasekaný strúčik cesnaku

250 g

Šampiňóny

2

lyžica olivového oleja

1

nasekaná cibuľa

 

soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

3

lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate

12

Mäsité paradajky

 

olej na potrenie

 Salsa verde:

½

Zväzok petržlenu

 

2-3

Stonky mäty

 

3

Lyžice kapary

 

1

lyžica dijonské horčice

 

 

šťava z ½ citrónu

 

120 ml

olivového oleje

 

 

 

Doba na rípravu:  

 

 

50 minút

Náročnosť:

Jednoduché

Doba grilovania:

8 – 10 minút

 Príprava:

1. Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a v miske ich jemne roztlačíme vidličkou. Sušené paradajky najemno nasekáme a zmiešame s fazuľou, tabascom a cesnakom.

2. Šampiňóny očistíme, osušíme kuchynskou utierkou a v mixéru najemno rozmixujeme. Nasekanú cibuľu opražíme na oleji 6-7 minút. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania varíme ďalších 10 minút, až sa tekutina odparí. Vmiešame fazuľovú zmes, osolíme a okoreníme. Pridáme petržlen a odstavíme.

3. Z paradajok odrežeme vrch. Paradajky vydlabeme, vnútro osolíme a okoreníme, naplníme zmesou fazule a šampiňónov. Prikryjeme, paradajky potrieme olejom a pri strednom stupni grilujeme 8-10 minút, až je náplň teplá a dužina mäkká.

4. Na salsu verde umyjeme bylinky, osušíme ich a lístky otrháme. Všetky prísady zmiešame, až vznikne hustá pasta. Salsu podávame s teplými paradajkami.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!