lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Netradičné veľkonočné menu

  Spracoval(a) : KAmila
Dátum : 21.4.2011
späť
Späť

Poslať
 

Netradičné veľkonočné menu

Určite sa to stalo už aj vám: keď ste si pomysleli, že aj tohtoročné veľkonočné sviatky budú v znamení údenej šunky, klobásy a majonézového šalátu, najradšej by ste ich mali už za sebou. Môžete to však zmeniť a vychutnať si niečo výnimočné.

Teplý zemiakový šalát so zelerom a špenátom

500 g zemiakov, 1 červená paprika, 1 hrnček nakrájaného stopkatého zeleru, 2 hrnčeky drobných špenátových listov, 3 PL vínneho octu, 2 PL olivového oleja, 1 nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, plátok anglickej slaniny, soľ, mleté čierne korenie

Zemiaky olúpeme, nakrájame na štvrťky a pripravujeme v parnej rúre v perforovanej nádobe pri teplote 100 °C asi 15 minút. Papriku rozkrájame na kúsky, pridáme k zemiakom a dusíme asi ďalšie 2 minúty. Podusenú papriku olúpeme, nakrájame na prúžky a spolu zo zemiakmi  dáme do misky, pridáme nakrájaný stopkatý zeler a špenátové listy, dochutíme soľou a korením. Vínny ocot, olivový olej a cesnak rozmiešame a na varnej doske mierne zahrejeme. Anglickú slaninu nakrájame, opečieme na panvici a pridáme k ešte teplej omáčke, ktorou potom  pripravený šalát polievame.

 

Jahňacia roláda v lístkovom ceste

500 g kelu, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 30 g masla, 1 balíček mrazeného lístkového cesta, 500 g jahňacej sekanej, 2 vajíčka, tymian, oregano, soľ, mleté čierne korenie, 1 zväzok petržlenovej vňate

Oddelíme veľké listy kelu a menšie nakrájame na tenké prúžky. Dáme oddelene do dvoch perforovaných nádob. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky, dáme s maslom do naparovacej misky s plným dnom a všetko podusíme na 100°C po dobu 2 minút. Zmiešame jahňaciu sekanú, vajíčka, tymian, oregano, soľ, korenie, jemne nasekanú vňať, cibuľu, cesnak a nakrájaný kel. Lístkové cesto rozvaľkáme na veľký plát, poukladáme na neho kelové listy a rozotrieme masu zo sekanej. Cesto zrolujeme, vidličkou na hornej strane prepichneme, položíme na vymazaný a múkou vysypaný plech a upečieme. Jahňacie mäso môžeme nahradiť aj mäsom morčacím alebo hovädzím.

 

 

Bazový sen

Cesto:
250 g krehkého cesta, 2 PL jablkového želé, 5 vajec , 185 g práškového cukru, 185 g mletých mandlí, 5 bielkov, 2 PL cukru, 40 g veľmi mäkkého masla, 50 g hladkej múky, soľ

Pena:

7 plátkov bielej želatíny, 200 ml bazového sirupu, 320 g jogurtu, 400 g smotany

 

Okrem toho:

múku na pracovnú plochu, 100 g mandľových lupienkov a práškový cukor na ozdobu

 

Krehké cesto rozvaľkáme, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 160°C 10-12 minút. Po upečení ešte teplé potrieme jablkovým želé. Ušľaháme vajíčka s práškovým cukrom a mandľami do peny. Bielky ušľaháme so štipkou soli najskôr na polotuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme do hustého krému. Do piškótovej peny pridáme maslo, 2 PL snehu, múku a zmiešame. Potom opatrne pridáme zvyšný sneh. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 18-20 minút. Upečenú piškótu zložíme z plechu a necháme vychladiť. Na prípravu peny namočíme želatínu do studenej vody. Rozohrejeme 2 PL sirupu z čiernej bazy a želatínu v ňom rozpustíme. Zmiešame s jogurtom a zvyšným sirupom a necháme vychladnúť. Keď začne sirup s jogurtom hustnúť, ušľaháme hustú šľahačku a primiešame ju do  jogurtovej hmoty. Piškótové cesto zložíme z papiera a priečne ho prekrojíme. Časť dáme na krehké cesto a potrieme polovicou krému. Položíme druhý plát piškóty a potrieme zvyšným krémom. Dáme asi na hodinu do chladu. Zdobíme mandľovými lupienkami, ktoré sme predtým zmiešali s trochou vody a práškovým cukrom a nechali skaramelizovať. Nakrájame na kúsky a môžeme dozdobiť kvetmi bazy.

 

 

 

Zdroj: Miele


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!