PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Recept na dnes: Stratené vajcia
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 28.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
4 stratené vajcia /čerstvé surové vajcia vyklepneme do vriacej octom okyslenej vody a pri miernom vare ich necháme stuhnúť. Vajcia vyklepneme jemne priamo nad vodnou hladinu, aby sa vajcia nepoškodili. Formujeme ich pomocou vidličky tak, že okolo žĺtka jemne nakrúcame bielko/, 50 gramov bešamelovej omáčky, 5 centilitrov hustej kyslej smotany, 5 centilitrov kečupu, 5 centilitrov bieleho vína, 100 gramov mäsa z kraba /mrazené krabie tyčinky/, 50 gramov postrúhaného syra, soľ, citrón, rajčiak, zelená petržlenová vňať, 100 gramov masla.
Mäso z kraba pokrájame na menšie kúsky a krátko podusíme na masle so soľou, s kečupom a s vínom. Horúce stratené vajcia polejeme bešamelovou omáčkou rozmiešanou so smotanou, posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom, ozdobíme štvrtinou rajčiaka a v rozpálenej rúre prudko opečieme. Pred podávaním posypeme čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou a ozdobíme kolieskom citróna. Podávame ako teplú ľahkú večeru, alebo ako pochúťku k čaši vína. Krabie mäso môžeme nahradiť zvyškami z pečeného kuraťa.
Diskusia k článku:
Toľko pripomienka.<BR>Stratené vajcia som sa pokúšal urobiť len raz v živote. Podarilo sa mi ich tak dokonale stratiť, že som ich už nenašiel. Ba stratil som aj odvahu ešte také niekedy skúsiť. Tento recept ale do mňa vlial odvahu!!! Vítané je aj know-how, ktoré priniesol. Aby som však dodal odvahu aj iným vareniachtivcom uvediem recept z rubriky Hrnček var! Mladý svět - asi tak osemdesiate roky, autor mi je neznámy. Čožeby neznámy! Mám tu napísané čosi ako p. Z. Vavrišová , Praha. (Pani Vavrišová? iste prepáči, ak som jej meno skomolil.)<BR>Do menšieho hrnca dáme 4 cm vody. 1/2 lyžice soli.<BR>Vodu privedieme do varu a stiahneme, aby nebublala.Do vody opatrne vyklopíme vajce. Čo najčerstvjšie. Pomaličky varíme asi 8 - 10 minút, alebo stiahneme z plameňa a necháme 15 minút stáť. Vajíčka opatrne vyberáme....<BR>a podľa receptu položíme na chlieb natretý maslom a dochutíme.<BR>Dobrú chuť!<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 28.6.2001 16:34, pelech(`na`)dmd.sk, Toľko pripomienka.<BR>Stratené vajcia som sa pokúšal urobiť len raz v živote. Podarilo sa mi ich tak dokonale stratiť, že som ich už nenašiel. Ba stratil som aj odvahu ešte také niekedy skúsiť. Tento recept ale do mňa vlial odvahu!!! Vítané je aj know-how, ktoré priniesol. Aby som však dodal odvahu aj iným vareniachtivcom uvediem recept z rubriky Hrnček var! Mladý svět - asi tak osemdesiate roky, autor mi je neznámy. Čožeby neznámy! Mám tu napísané čosi ako p. Z. Vavrišová , Praha. (Pani Vavrišová? iste prepáči, ak som jej meno skomolil.)<BR>Do menšieho hrnca dáme 4 cm vody. 1/2 lyžice soli.<BR>Vodu privedieme do varu a stiahneme, aby nebublala.Do vody opatrne vyklopíme vajce. Čo najčerstvjšie. Pomaličky varíme asi 8 - 10 minút, alebo stiahneme z plameňa a necháme 15 minút stáť. Vajíčka opatrne vyberáme....<BR>a podľa receptu položíme na chlieb natretý maslom a dochutíme.<BR>Dobrú chuť!<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 28.6.2001 16:34, pelech(`na`)dmd.sk,
|
|
|