Prinášame vám zopár zaujímavých receptov Emanuela Ridiho. Sú jednoduché, rýchle, ľahké a striedajú sa v nich chutné talianske prísady. Dobrú chuť!
Merluzzo con pomodoro e olive
Treska s paradajkami a olivami (4 porcie)
Prísady:
600 g filiet z tresky
300 g cherry paradajok
400 g zelených fazuliek
400 g datľových paradajok
300 g olív
hrsť petržlenovej vňate
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 feferónku
extra panenský olivový olej
soľ
Postup:
Rybu si pripravíme na pare, ako keď pripravujeme knedľu, asi 6-7 minút. V osolenej vode si uvaríme zelené fazuľku. Keď sa uvaria, vhodíme ich do vody s ľadom, aby nestratili farbu. Je potrebné tak urobiť hneď po uvarení. Na panvici s olivovým olejom osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku, olivy a cherry paradajky, zasypeme petržlenovou vňaťou a osolíme. Servírujeme na tanier spolu s treskou ozdobenou olivovou zmesou a zelenými fazuľkami.
Spaghetti alla pescatora
Špagety na rybársky spôsob (4 porcie)
Prísady:
400 g špagiet
800 g mušlí Slávky
400 g mušlí Vongole
320 g kalamárov
8 kreviet
400 g cherry paradajok
2 dl bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
extra panenský olivový olej
soľ
Postup:
Kalamáre očistíme (odstránime pancier, kosť a oči) a nakrájame na kúsky. Očistíme aj mušle a krevety. Na panvici s olivovým olejom opražíme strúčiky cesnaku, pridáme mušle a necháme ich spolu chvíľu pražiť. Keď sa mušle otvoria, pridáme ostatné plody mora, zalejeme bielym vínom a priamo na panvicu hodíme špagety. Rozprestrieme ich, podľa potreby zalejeme vodou a necháme variť. Odstránime cesnak a po chvíli pridáme nakrájané cherry paradajky. Keď budú špagety „al dente“, ozdobíme ich nakrájanou petržlenovou vňaťou, podľa chuti dosolíme, pokvapkáme olejom a môžeme podávať.
Bruschetta
Talianska hrianka (4 porcie)
Prísady:
8 plátkov pečiva veka
6 stredne veľkých paradajok
2 strúčiky cesnaku
čerstvá bazalka podľa chuti
100 ml extra panenského olivového oleja
soľ podľa chuti
Postup:
Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme ich semien. Dužinu nakrájame na kocky a v premiešame v miske s olivovým olejom. Bazalku natrháme na malé kúsky
a pridáme k paradajkám, podľa chuti dosolíme. Pečivo veka opečieme v rúre do chrumkava, potrieme cesnakom a na vrch položíme paradajkovú zmes, pokvapkáme olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť olivami a nastrúhaným parmezánom.