Le Monde Restaurant & Bar má nového šéfkuchára. Kulinárske špeciality pre najnáročnejších klientov bude pripravovať šéfkuchár Martin Korbelič.
Výnimočná reštaurácia, v srdci historickej pešej zóny na Hviezdoslavovom námestí, je známa kvalitou medzinárodnou kuchyňou, príjemným prostredím a sympatickým personálom. Reštaurácia, ktorá sa radí medzi najlepšie na Slovensku, za 11 ročné fungovanie potvrdila, že trendy nekopíruje nenasleduje, ale vytvára ich. Využíva pri tom techniky svetovej modernej kuchyne, najnovšie technológie.
Martin Korbelič prichádza od 1.9.2011 do Le Monde Restaurant & Bar priamo z Camouflage, kde pôsobil od jej otvorenia. Martin Korbelič vyznáva modernú sofistikovanú gastronómiu. V reštaurácii Le Monde bude posúvať hranice zaužívaných gastronomických postupov prípravy ale aj ich servírovania. Nový šéfkuchár inklinuje tzv. zážitkovej kuchyni, ktorú bude postupne predstavovať hosťom. Kulinárske umenie, ktoré do Le Monde prináša Martin Korbelič, je výnimočné nie len pre chuťové poháriky, ale je aj zážitkom pre ostatné zmysly. Príprava sofistikovanej gastronómie sa totiž dokončuje priamo pred hosťom reštaurácie.
Martin Korbelič (36) má už za sebou bohaté skúsenosti v gastronómií, ktoré zbieral aj v zahraničí v prestížnych reštauráciách. Začínal v luxusnej reštaurácií s francúzskym štýlom - Casablanca v Bratislave. Po čase sa stal zástupcom šéfkuchára. Nasledujúce dva roky zbieral skúsenosti vo Viedenskej reštaurácií zameranej na ryby a morské plody.
Po návrate na Slovensko pracoval tri roky v pozícií šéfkuchára v reštaurácií Apollo. Nasledovali odborné stáže vo Francúzsku v reštauráciách s Michelinovými hviezdami: Restaurant Guy Lassausaie (2 hviezdy Michelin Guide), Restaurant Jean Bouilly (Michelin hviezda, 17 z 20 bodov v známom Gault et Millau, 2 hviezdy v Bottin Gourmand).
Po návrate zo zahraničia rozbiehal ako šéfkuchár v spolupráci s talianskym kuchárom Antoniom Lacollim reštauráciu UFO. Do Le Monde Restaurant & Bar prichádza z reštaurácie Camouflage, kde pôsobil v pozícií šéfkuchára od roku 2007.
Martin Korbelič je víťazom národného kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or (2010). V roku 2010 absolvoval aj stáž vo Francúzsku, v reštaurácií hotela Cordellian-Bages, ktorá je ocenená dvoma Michelinovými hviezdami. Stáž absolvoval pod vedením šéfkuchára Jeana Luca Rocha Serralheiro, držiteľa najvyššieho francúzskeho titulu v oblasti kulinárskeho umenia MOF (Meilleur Ouvrier de France).