lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
SLADKÉ VIANOČNÉ TAJOMSTVÁ ŠÉFKUCHÁRA

  Spracoval(a) : Penam
Dátum : 10.11.2011
späť
Späť

Poslať
 

15 rád a tipov kuchárskeho umelca Vojtecha Artza do vašej kuchyne

 

Vianoce sú sviatkami pokoja a rodinnej pohody. Aby zavládla aj u vás doma, pripravili sme pre vás špeciálny receptár do vašej kuchyne. S najnovšími receptami, tipmi a kuchárskymi vychytávkami známeho šéfkuchára Vojta Artza z vynikajúcich produktov Penam. Ich prípravu zvládnete rýchlo, ľahko, vo sviatočnej nálade a s úsmevom. Vyskúšajte to!

 

 

1. Ovocné chlebíčky zo sviatočného venca

Na prípravu potrebujeme: 1 veniec sviatočný Penam, čokoládovú nátierku, rôzne druhy čerstvého ovocia (ananás, hrozno, mandarínka, pomaranč, čerstvá figa), špáradlo, čerstvú mätu..

Postup: veniec nakrájame na tenké plátky, natrieme čokoládovou nátierkou a ozdobíme ovocím, ktoré môžeme napichnúť na špáradlo. Dozdobíme lístkami mäty. Krásny a chutný dezert je raz-dva hotový!

 

Tip: namiesto čokoládovej nátierky môžem použiť akýkoľvek krém alebo džem.

Tip:   Ak kúsky ovocia namočíme do rozpustenej želatíny (ochutenej sirupom, campari alebo rumom), zachovajú si sviežosť a budú krásne lesklé:

Tip: sviatočný veniec nakrájame na kocky, polejeme vanilkovým krémom a môžeme servírovať vynikajúce dukátové buchtičky.

Extra tip: do venca zapichneme štyri sviečky a do stredu naaranžujeme oriešky –  nevšedný adventný veniec na kuchynský stôl je hotový!

 

 

 

 

2. Bábovka s višňovou omáčkou

Na prípravu potrebujeme: bábovku kokosovú alebo bábovku melír Penam, 250 ml červeného vína, 100 g curku, 100 g mrazených višní, 1 hviezdičku badiánu.

Postup: Do hrnčeka dáme variť víno, cukor a badián. Varíme do zhustnutia (na sirup) Pridáme mrazené višne a asi 1 minútu povaríme. Nakrájanú bábovku polejeme omáčkou a servírujeme.

 

Tip: bábovku s višňovou omáčku podávame s kopčekom zmrzliny alebo ozdobenú šľahačkou.

Tip: namiesto višní do omáčky môžeme použiť mrazené maliny. Omáčku s jablkami pripravíme zvarením bieleho vína, celej škorice, dochutíme cukrom či medom, pridáme na kocky nakrájané jablká.

Extra tip: na omáčku použijeme višňový kompót, ktorý dáme zovrieť, dochutíme ho cukrom, višňovým likérom (griotkou), kôrou z pomaranča a zahustíme solamylom zmiešaným s troškou vody.

 

3. Plnené snehové venčeky

Na prípravu potrebujeme: snehové pečivo  farebné Penam, šľahačkovú smotanú 33%, kakao, cukor, creme fraiche (kyslá smotana), vanilkový struk, ovocie na ozdobu (višňa, hrozno, pomaranč...).

 

 

Postup: Šľahačku privedieme do varu, dochutíme štipkou cukru a kakaom, prevaríme, precedíme a necháme vychladnúť v chladničke. Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a dužinou z vanilkového struku, vmiešame hustú vyšľahanú smotanu, zľahka premiešame. Venčeky naplníme krémom o ozdobíme kúskami čerstvého ovocia.

 

Tip: venčeky môžeme naplniť vyšľahanou parížskou šľahačkou alebo instantnou čokoládovou tortovou plnkou a ozdobiť ju hoblinkami čokolády.

Extra tip: snehové pečivo je krásne aj ako vianočná ozdoba na stromček aj na aranžmány. Deti vám radi pomôžu nastrihať tenké červené stužky, ktorými ich priviažete na halúzky čečiny.

 

 

 

 

4. Vanilkové rožteky  horúcou čokoládou

Na prípravu potrebujeme: vanilkové rožteky Penam, čokoládovú polevu, horúcu čokoládu, mlieko alebo smotanu.

Postup: Pripravíme si čokoládovú polevu – rozpustíme ju nad parou alebo v mikrovlnnej rúre (podľa návodu), pridáme kúsok masla alebo kvapku oleja. Končeky rožtekov namáčame do polevy. Necháme zatuhnúť. Z mlieka a čokolády si pripravíme horúci nápoj, do ktorého rožteky namáčame.

 

Tip: na polevu môžeme použiť čokolády s rôznou príchuťou, bielu, ovocnú. Namočené konce  dozdobíme drobným zdobením s vianočnými motívmi a servírujeme.

Extra tip: vanilkový rožtek napichneme na špáradlo, celý ho namočíme do tekutej čokoládovej polevy, necháme odkvapkať a druhý koniec špáradla potom zapichneme do polystyrénu. Necháme zatuhnúť.

 

 

 

Na prípravu vianočných dobrôt  šéfkuchár použil produkty Penam:

Penam Veniec sviatočný, balenie 300 g – s hrozienkami a posypaný mandľovými lupienkami, vhodný aj ako sladké raňajky s džemom. Je balený, takže má dlhšiu trvanlivosť.

Penam Bábovka kokosová polievaná, posypaná kokosom, balenie 450 g, Bábovka melír, balenie 400 g – jemné bábovky z kypreného cesta sú vynikajúce aj samostatne nakrájané ku káve či čaju.

Penam Pečivo snehové farebné, balenie 150 g -  nadýchané sladké venčeky, ktoré možno použiť v kuchyni aj ako dekoráciu.

Penam Pečivo sviatočné vanilkové rožteky, balenie 200 g – slovenská klasika, ktorá patrí na vianočný  stôl.

 

¨

 


Diskusia k článku:

Super jzazed about getting that know-how.
Neregistrovaný - OuJqhpJulGKGkusN, 29.2.2012 13:29, zbiles(`na`)zacharydavidbiles.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!