PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 3 reakcií. |
|
|
Nedeľa, 22. December,
,
Dnes oslavuje Adela |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Vivat melón !
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 27.8.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Málokto vie, že melón je čosi viac ako voda V jeho dužine nájdeme hodne cukrov, železa a kyslinu listovú, ktorá znižuje chudokrvnosť. Melón je takisto zdrojom draslíka a karoténu (vďaka ktorému je pokožka pružnejšia) a vitamínu A. Mali by ho jesť najmä budúce mamičky a starší ľudia. V ľudovom liečiteľstve bol liekom na podagru – chronickú chorobu kostí a kĺbov, podráždenie pečene a ťažkosti s močením.
Melón pomáha pri diéte Pravidelné pitie melónovej šťavy znižuje hladinu cholesterolu, prečisťuje tráviacu sústavu a zlepšuje látkovú výmenu. Z melónu si môžeme pripraviť aj osviežujúce šaláty. Stačí ho pomiešať s malinami, hruškami a ríbezľami – alebo pre mlsnejšie jazýčky, zmiešať pokrájané kúsky žltého a červeného melónu, pridať pokrájané broskyne, mierne posypať práškovým cukrom, pokvapkať rumom a podávať dobre vychladené.
V kozmetike môžete využiť jeho hydratačné a regeneračné vlastnosti Z melónu si môžete pripraviť čistiaci pleťový tonik. Stačí zmiešať ½ pohára melónovej šťavy s medom a každý deň pred spánkom si ňou umývať tvár.
Skladovanie melónov Melóny už po odtrhnutí nedozrievajú, preto si pri kúpe treba vyberať vždy zrelé kusy. Môžeme ich skladovať 10 dní pri izbovej teplote a nakrojené ovinúť do priesvitnej potravinovej fólie, vložiť do chladničky a čo najrýchlejšie spotrebovať. Melóny sa dajú aj „prezimovať“. Treba ich obaliť do sadry a odložiť do studenej pivnice. Výborné sú zamrazené kúsky melóna. Zopár balíčkov môžeme urobiť tak, že ich pokvapkáme rumom a poprášime cukrom. Melón nie je vhodný len ako dezert, ale originálny chod predstavuje aj plátok melóna podávaný so šunkou a so syrom.
Diskusia k článku:
|
|
|