Potrebujeme:
1 kura
1 stredne veľká žltá tekvica
2 väčšie cibule
olej, soľ, korenie
Šalát:
200 g rukoly
200 g cherry paradajok
1 menšia červená cibuľka
parmezán
tekvicový olej
vlašské orechy
soľ, korenie, citrónová šťava
Postup:
Dobre umyté kura posolíme a pokoreníme zo všetkých strán. Očistíme tekvicu od jadierok a nakrájame na väčšie kocky a spolu s cibuľou, ktorú nakrájame na mesiačiky, vložíme do zapekacej misy. Na vrch položíme kura, prikryjeme alobalom a pečieme 45 minút pri teplote 200°C. Potom odstránime fóliu a pečieme dozlatista.
Šalát:
Rukolu dôkladne umyjeme a precedíme. Zmiešame s cherry paradajkami a s červenou cibuľkou nakrájanou na jemné plátky. Na dresing si zmiešame tekvicový olej, soľ, korenie podľa chuti a citrónovú šťavu.
Všetko spolu premiešame a dozdobíme vlašskými orieškami a hoblinami parmezánu.