lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
RACIO(nálne) a netradične nielen na Veľkú noc

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 15.3.2012
späť
Späť

Poslať
 

Veľká noc patrí medzi naše najväčšie sviatky. Ich súčasťou je tradičná výzdoba, dodržiavanie rôznych zvykov a vôňa dobrôt šíriaca sa po celom dome. Práve počas týchto sviatkov navštevujeme rodinu, priateľov a známych. Ak by ste sa aj vy chceli popýšiť chutnými a pritom úplne inými veľkonočnými pochúťkami, nechajte sa inšpirovať – chutné a netradičné recepty, ktoré nezaťažia vás žalúdok a vyčaria tú správnu pohodovú atmosféru.

 

 

Zapekaná ryba so zemiakovou kašou a chrumkavou kôrkou
4 porcie

Doba prípravy: asi 80 minút

 

Potrebujeme:

·         800 g zemiakov

·         2 vajcia (použijeme iba žĺtky)

·         300 g filiet morských rýb

·         250 g paradajok

·         200 g listového špenátu

·         5 plátkov Knäckebrotu ražného RACIO

·         60 g strúhaného syra

·         2 lyžice kyslej smotany

·         7 lyžíc olivového oleja

·         maslo na vytrenie formy

 

 

 

Postup:

1.      Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny a uvaríme domäkka. Scedíme a cez jemné sitko ich prepasírujeme do misy. Keď trochu vychladnú, primiešame smotanu so žĺtkom a podľa chuti osolíme.

2.      Špenát dôkladne opláchneme, krátko sparíme v osolenej vode a prepláchneme studenou vodou.

3.      Paradajky opláchneme a nakrájame na plátky.

4.      Zapekaciu misu vytrieme maslom a na dno rozotrieme polovicu zemiakovej kaše. Na ňu rozložíme listy špenátu, potom pridáme rybie mäso. Osolíme, zakryjeme plátkami paradajok a povrch opatrne potrieme zvyšnou kašou.

5.      Knäckebrot ražný RACIO rozdrvíme pomocou valčeka a preložíme do misky. Pridáme nastrúhaný syr, olivový olej a premiešame. Zmesou posypeme povrch kaše a mierne pritlačíme.

6.      Naplnenú formu vložíme do rúry rozohriatej na 165 °C a pečieme cca 40 minút.

 

 

Zapečené ovocie s kokoskami

4 porcie

Doba prípravy: asi 25 minút

 

Potrebujeme:

·           1,5 balenia Veverčiny kokosky karamelové RACIO

·           400 g čerstvého ovocia - najlepšie jahody a lesné plody

·           300 ml mlieka

·           ½ pudingového prášku

·           1 vajce (použijeme iba žĺtok)

·           štipka soli

·           2 lyžice cukru

·           2 lyžice práškového cukru

·           40 g masla

·           pár lístkov čerstvej mäty

 

 

Postup:

1.      V hrnci zohrejeme 2/3 mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame puding a žĺtok. Do teplého mlieka najprv nasypeme štipku soli, potom cukor a vmiešame puding so žĺtkom. Miešame do zhustnutia a odstavíme.

2.      Zapekaciu misku ľahko vytrieme maslom, na dno rozdrvíme tretinu Veverčiných kokosiek karamelových RACIO, ľahko ich prelejeme krémom, poukladáme plátky jahôd a ďalšie ovocie. Dáme piecť do rozpálenej rúry v režime grilovanie na najvyšší stupeň.

3.      Pečieme asi 3 minúty, vyberieme, pocukrujeme a doplníme zvyšnými Veverčinými kokoskami karamelovými RACIO. Ozdobíme lístkami mäty.

 

 

Syrový dezert s bagetkami

4 porcie

Doba prípravy: asi 40 minút plus doba tuhnutia

 

Potrebujeme:

·           4 ks Bagetiek RACIO

·           200 g čerstvého prírodného syra

·           100 g mäkkého tvarohu

·           zväzok pažítky

·           5 plátkov želatíny

·           soľ

·           1 bielok

·           50 g modrého syra

·           1 lyžica strúhaného parmezánu

 

 

 

Postup:

1.      Modrý syr rozdrobíme do hrnca a zalejeme 100 ml vody, pridáme parmezán a pomaly necháme variť. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom lyžičkou niekoľkokrát opatrne postupne prelejeme Bagetky RACIO.

2.      Do misky so studenou vodou vložíme plátky želatíny a necháme napučať. V kovovej mise rozšľaháme syr s polovicou pažítky a tvarohom. Osolíme a aj so zmiešanou zmesou nad parou za stáleho miešania nahrejeme asi na 30 °C.

3.      Želatínu zľahka vyžmýkame a dáme do sklenenej misky. Zakryjeme fóliou a dáme do mikrovlnnej rúry rozpustiť. Vmiešame ju do rozmiešaného syra a necháme stáť.

4.      Vyšľaháme sneh z bielka a štipky soli a opatrne ho vmiešame do syra.

5.      Vhodnú guľatú misku s priemerom asi 10 cm vyložíme fóliou. Na dno misky dáme tretinu syrovej hmoty. Pridáme 2 ks Bagetiek RACIO, zakryjeme druhou tretinou syra. Pridáme zvyšné Bagetky RACIO a zakryjeme zvyšným syrom. Povrch posypeme zvyšnou pažítkou, prekryjeme fóliou a necháme do druhého dňa stuhnúť.

 

Tip: Ako alternatívu môžeme namiesto Bagetiek RACIO použiť 2 ks Toast Multigrain RACIO.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!