PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Piatok, 20. December,
,
Dnes oslavuje Dagmara |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Karibská krevetová polievka
|
|
Spracoval(a) : Monika
Dátum : 10.4.2012 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Recepty šéfkuchára Ľubomíra Herka
Ingrediencie potrebné na prípravu 4 porcií:
- 300 g kráľovských kreviet
- 100 g šalotky
- 50 g masla (82% tuku)
- ½ dcl olivového oleja
- 1 bio limetka (kvôli kôre)
- 20 g čerstvého zázvoru
- 3 dcl kokosového mlieka
- 1 paprička habanero alebo čili
- 2 dcl zeleninového vývaru
- Kukuričný škrob na zahustenie
- 250 ml smotany na šľahanie
- Soľ
- Čierne korenie
- Kurkuma
- Zelerová vňať
Príprava:
Do hrnca speníme šalotku na masle a oleji, pridáme na tenko nakrájanú papriku, pridáme na kocky nakrájanú limetku, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Pridáme zázvor a podlejeme zeleninovým vývarom. Necháme variť na prudkom ohni po dobu asi 5 minút. Vývar precedíme, do základnej polievky pridáme krevety, kokosové mlieko, trochu kurkumy a necháme povariť asi 4 minúty. Ku koncu zjemníme smotanou na šľahanie, zahustíme zemiakovým škrobom, dochutíme podľa chuti a ozdobíme stonkovým zelerom.
Diskusia k článku:
|
|
|