Ivanov jeleň
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 8.11.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 600 g jelenieho stehna, 50g šunky, 40g údenej slaniny, 50g oleja, 0,25l smotany, 2 vajcia, 40g hladkej múky, 80g cibule, 50g zeleného hrášku, červená paprika, korenie, soľ, provensálske korenie, bobkový list
Postup: Z očisteného jelenieho stehna nakrájame rezne, ktoré osolíme a okoreníme. Slaninku pokrájame na malé kocky, ktoré rozškvaríme, pridáme k nim na drobno pokrájanú šunku a všetko spolu chvíľu smažíme, potom pridáme zelená hrášok a nakoniec pridáme vajcia, celú zmes dobre premiešame a keď sú vajcia stuhnuté odstavíme z ohňa. Touto plnkou potom plníme mäsové rezne. Stočíme ich a zviažeme niťou. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme papriku, provensálske korenie, bobkový list a zvitky mäsa. Podlejeme vodou a necháme dusiť. Keď je mäso mäkké, vyberieme zvitky zo šťavy. Smotanu rozhabarkujeme s múkou a vlejeme ju do horúcej šťavy a necháme štyri minúty povariť. Hotové zvitky vložíme naspäť do omáčky. Podávame so žemľovou knedľou.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
|