Filet zubáča 100 g
Olivy čierne 20 g (KALAMATA )
Kuskus 50 g
Zelenina 80 g (cuketa, baklažán, farebná paprika, šalotka)
Olivový olej
Citrónová šťava
Soľ
Škorica
Korenie
Filet zubáča osolíme a na každú porciu pridáme časť rozmixovaných olív.
Na husto naukladáme do vyššieho pekáča a zalejeme olivovým olejom tak, aby nám zakrýval rybu. Pečieme 40 minút (80°C). Na olivovom oleji opečieme šalotku, nadrobno pokrájanú zeleninu a pridáme kuskus, ktorý sme si zaliali vriacou vodou v pomere 1:2 (zaliaty necháme postáť 10-15 minút). Dobre spolu premiešame a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a škoricou.
(Kuskus so zeleninou musí byť sypký, nie ako kaša).