Enrique Sánchez (37 rokov) sa narodil v meste Sevilla na juhu Španielska, v srdci Andalúzie. Táto oblasť je známa najrôznejšími druhmi jedál – od zeleniny cez mäso, morské plody až po syry. A možno práve preto podľahol láske k jedlu, jeho príprave a k umeniu si ho vychutnať.
V roku 1998 dokončil v Seville štúdium Cullinary College – kulinárskeho umenia, ktoré mu otvorilo bránu do sveta gurmánskych pôžitkov. Neskôr zbieral svoje odborné skúsenosti nielen v Španielsku, ale taktiež v Portugalsku alebo v USA.
V rámci osvety španielskej a predovšetkým andalúzskej kuchyne sa podieľal na mnohých gastronomických akciách. Gastronomické týždne organizoval okrem domovského Španielska aj v Dominikánskej republike, Mexiku, na Miami, v Seattli, Litve a v ďalších krajinách. Jednou zo špeciálnych akcií, na ktorých sa podieľal, boli takisto gastronomické týždne o jednej z najvyhlásenejších lahôdok španielskej kuchyne – jemnej sušenej šunke „Jamón Ibérico“. Kulinárske umenie s touto lahôdkou predvádzal napríklad v ďalekom Japonsku.
Enrique Sánchez je majstrom vo svojom obore a jeho umenie je oceňované aj za hranicami Španielska. V roku 2003 získal významné kulinárske ocenenie James Beard Foundation a „Hispanic Magazin“ ho označil za jedného z piatich najlepších španielskych šéfkuchárov v USA.
Dnes Enrique pracuje ako šéfkuchár v populárnom televíznom programe o varení s názvom “Cómetelo”. Často tak nielen svojim kuchárskym kolegom po celom svete predvádza ako tradičné, tak aj nové trendy španielskej kuchyne. A teraz nás prišiel aj na Slovensko presvedčiť, že najlepšie olivy sa v Španielsku zrodili.