Ingrediencie:
· 2 polievkové lyžice Ricoré
· 30 cukrárskych piškót
· 250 g mascarpone
· 300 ml mlieka
· 1 lyžica koňaku
· 2 vajcia
· 4 lyžice jemného kryštálového cukru
· 1 kopcovitá lyžica 100 % kakaa
Príprava:
1) V elektrickom mixéri zmiešajte žĺtka, 3 lyžice cukru a mascarpone.
2) Ušľahajte sneh z bielkov a pridajte ho k pripravenej hmote. Vytvorte si hladký krém.
3) V podlhovastej nádobe zmiešajte Ricoré a mlieko. Pridajte poslednú lyžicu cukru a koňak. Dobre premiešajte.
4) Namočte polovicu cukrárskych piškót do mlieka s Ricoré a vyložte nimi dno dezertnej misy. Na piškóty naneste pripravený krém a prikryte zvyšnými piškótami namočenými v mlieku. Potrite zvyšným krémom.
5) Dajte vychladnúť do chladničky. Pred servírovaním posypte kakaom.
Príprava: 15 minút
Počet porcií: 6