Ingrediencie na 15 až 25 madleniek podľa veľkosti:
· 100 g hladkej múky
· 100 g maslo
· 120 g jemného kryštálového cukru
· 2 vajcia
· ½ prášku do pečiva
· 1 chemicky neošetrený citrón
· 1 kávová lyžička Ricoré
Príprava:
1) Predhrejte rúru na 200 °C.
2) Zmiešajte múku a prášok do pečiva a preosejte ich cez sitko. Rozpusťte maslo a nechajte ho vychladnúť.
3) Nastrúhajte kôru z citróna.
4) V miske rozšľahajte vajce s cukrom. Vyšľahajte do peny a pridajte zmes múky a prášku do pečiva, maslo, Ricoré a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko starostlivo premiešajte.
5) Cestom naplňte silikónovú formu na madlenky (môžete použiť aj formičky na medvedie labky) a pečte asi 10 minút v predhriatej rúre.
6) Keď sú madlenky upečené, vyklopte ich z formičiek a podávajte teplé.
Info: Madlenky patria k tradičným francúzskym sušienkam v tvare lastúry, ktoré sa podávajú k čaju alebo káve. Výborne sa hodia aj k šálke Ricoré.
Doba pečenia: 10 minút
Počet porcií: 15 – 25 kúskov
zalezi na tom co je ricore ked tam toho ide jedna kavova lyzicka, drbni tam hocico za lyzicku, kavu kakoo orechy, alebo aj chili papricky mlete
Neregistrovaný - fero, 6.7.2012 23:45