lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tvarohový koláč na plech

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 18.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Doba prípravy: asi 40 minút

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g masla alebo margarínu

 

Na náplň:

  • 1 kg odtučneného tvarohu
  • 175 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 4 vajcia
  • 60 g jemného zemiakového škrobu Solamyl Dr.Oetker
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 50 g plátkov mandlí

 

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie 30 x 40 cm

 

 

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.

 

  1. Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.

 

  1. Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

            Elektrická rúra:                                  180 °C

Teplovzdušná rúra:                            160 °C

Plynová rúra:                                     stupeň 3

 

Doba pečenia: asi 40 minút

 

  1. Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť.

 

Tip: Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.

 

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Co je to mrvenicka? To ako mam rozdrbat to cesto ma male casti a tie rosypat po plech? Ja rad varim peciem a este radsej jem
Neregistrovaný - fero, 19.7.2012 18:59
mnam mnam
Neregistrovaný - , 22.7.2012 13:35
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!