Rýchle morčacie filety „Pesto Rosso“ s 1∙2∙3 Fri`Style
Prísady pre 4 ľudí:
- 4 filety z morčacích pŕs (150 g / 1 fileta)
- 1 balenie McCain 1∙2∙3 Fri`Style (600 g)
- 100 g mascarpone
- 4 polievkové lyžice chilli
- 4 polievkové lyžice červeného pesta (100 g)
- 1 polievková lyžica rasce
- 2 polievkové lyžice posekaného oregana
- 3-4 polievkové lyžice mlieka
- olivový olej
- soľ
Príprava:
1. Hranolčeky 1∙2∙3 Fri`Style upečieme v rúre podľa inštrukcií na obale.
2. Olivový olej zmiešame s nadrobno posekanými chilli.
3. Morčacie filety zľahka osolíme a polejeme chilli olejom, ktorý sme si pripravili. Následne ich grilujeme z každej strany približne 4 minúty.
4. Mascarpone zmiešame s červeným pestom. Do masy prilievame mlieko dovtedy, kým nevznikne hustejšia omáčka.
5. Morčacie filety servírujeme s pripravenou omáčkou a hranolčekmi 1∙2∙3 Fri`Style od McCain.
Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou
Prísady pre 4 ľudí:
- 1 balenie zemiakov Crunchy Wedges od McCain
- 600 g bravčovej panenky
· 160 g prerastenej slaninky nakrájanej na tenké plátky
· 1 cibuľa (60 g)
· 1 malá cuketa (100 g)
· 1 PL masla
· 4 šalviové lístky
· 200 g šampiňónov
· 1 ČL francúzskej horčice (hrubozrnnej)
· 200 ml smotany
· soľ
· korenie
· citrón
Postup:
1. Plátky slaniny poukladáme na potravinársku fóliu vedľa seba tak, aby sa trochu prekrývali. Bravčovú panenku natrieme horčicou, posypeme korením, položíme ju na plátky slaniny a zabalíme. Nakoniec fóliu odstránime.
2. Cibuľu ošúpeme, odkrojíme z nej konce a nakrájame ju pozdĺžne na štvrtiny. Potom každú štvrtinu ešte raz rozštvrtíme. Cuketu nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm.
3. Zemiaky Crunchy Wedges od McCain upečieme v rúre podľa návodu na obale.
4. Bravčovú panenku nakrájame na medajlónky s hrúbkou asi 2,5 cm. Striedavo ich napichujeme na špajdle s cibuľou a kolieskami cukety.
5. Šampiňóny očistíme, umyjeme a osušíme. Odkrojíme stopky a nakrájame ich na štvrtky. Umyjeme lístky šalvie a nakrájame na prúžky.
6. Špízy opražíme na masle z každej strany. Pridáme šampiňóny a chvíľu ich pražíme spolu so špízmy. Pridáme šalviu a smotanu. Prikryjeme a varíme asi 3 minúty nad slabým plameňom. Nakoniec dochutíme horčicou, soľou, korením a citrónom. Podávame so zemiakmi Crunchy Wedges od McCain.
Ovčí syr v cuketovom plášti
Prísady pre 4 ľudí:
· 1 balenie zemiakov Crunchy Wedges od McCain
· 400 g mäkkého ovčieho syra
· 4 cukety
· 4 lyžice olivového oleja
· soľ
· korenie
· mletá paprika
· 400 g rajčín s bylinkami v plechovke
· 4 bobkové listy
Postup:
1. Ovčí syr nakrájame na veľké hranoly, dva pre každú osobu. Cuketu umyjeme a nakrájame na tenké plátky s hrúbkou 2 – 3 mm. Na 20 sekúnd ich ponoríme do vriacej vody, potom ich vyberieme, schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.
2. Cuketovými plátkami obalíme syr tak, aby sa okraje cukety prekrývali. Obalený syr položíme do ohňovzdornej nádoby. Soľ, korenie a papriku zmiešame s olejom. Takto pripravenou zmesou potrieme syr s cuketami. Na chvíľu (3 – 5 minút) dáme zapiecť do rúry pri teplote 160 °C.
3. Zemiaky Crunchy Wedges od McCain pripravíme podľa návodu na obale. Medzitým zohrejeme rajčiny s bobkovými listami. Do omáčky môžeme prípadne pridať zvyšnú cuketu nakrájanú na kocky. Dochutíme soľou a korením.
4. Syr a zemiaky položíme na taniere s rajčinovou omáčkou. Ozdobíme čerstvými bobkovými listami.
Zemiaky s grilovanou zeleninou a tvarohovým syrom
Prísady pre 4 ľudí:
· 1 balenie zemiakov Crunchy Wedges od McCain
· 250 g tvarohového syra (40 % tuku)
· 50 ml mlieka
· 3 strúčiky cesnaku
· ½ ČL mletej rímskej rasce
· vínny ocot
· ½ zväzku petržlenovej vňate
· 1 mladá cibuľka (60 g)
· 1 červená paprika (250 g)
· 1 žltá paprika (250 g)
· 1 veľká cuketa (250 g)
· 1 baklažán (300 g)
· 50 ml olivového oleja
· mleté čierne korenie
· soľ
Postup:
1. Cesnak ošúpeme, rozdrvíme, posypeme lyžičkou soli a rozotrieme na jemnú pastu. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a lístky posekáme.
2. Tvarohový syr zmiešame s cesnakom, mliekom, korením, rascou a octom. Nakoniec pridáme cibuľu nakrájanú na malé krúžky.
3. Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Papriky prekrojíme napoly, vyberieme jadrovníky a opäť prekrojíme na polovicu. Baklažán a cuketu nakrájame na krúžky s hrúbkou asi 1 cm, konce odstránime.
4. Crunchy Wedges od McCain pripravíme podľa návodu na obale.
5. Zeleninu z oboch strán natrieme olivovým olejom a opečieme na grile. Z papriky pred podávaním stiahneme šupku.
6. Podávame s zemiakmi Crunchy Wedges od McCain a cesnakovým tvarohovým syrom.
Losos so zeleninou na ázijský spôsob
Prísady pre 4 ľudí:
· 1 balenie Crunchy Wedges od McCain
· 4 filety z lososa
· 600 g mrazenej čínskej zeleninovej zmesi
· 2 kúsky čerstvého zázvoru (2 cm)
· 2 PL sezamových semienok
Diskusia k článku: