PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
NAJÚSPEŠNEJŠIA KÁVOVÁ NOVINKA:
|
|
Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 25.7.2012 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Kávy Tchibo Espresso Milano Style a Sicilia Style v novom dizajne sú víťazom Voľby spotrebiteľov 2012´Víťazom prestížneho marketingového programu na Slovensku „Voľba spotrebiteľov – Najlepšia novinka 2012“, sa v kategórii káv za rok 2012 stala zrnková káva Tchibo Espresso Milano Style a Sicilia Style, určená pravým milovníkom talianskeho espressa. Tento titul získala káva Tchibo na Slovenku po prvý raz, v Čechách dokonca už štvrtýkrát.
Tchibo Espresso je od tohtoročnej jari zároveň jednotkou v rýchlo rastúcom segmente kávy espresso. Ďalšou novinkou je tiež redizajn lahodných káv Tchibo Espresso – nové obaly lepšie vyjadrujú odlišné charaktery oboch druhov káv. Zatiaľ čo Tchibo Espresso Milano Style predstavuje klasicky elegantné, jemné mestské espresso, Tchibo Espresso Sicilia Style očaruje svojou plnou chuťou a zemitým charakterom, typickým pre juhotaliansky vidiek. Získaním ocenenia kávy Tchibo opäť potvrdili svoju dlhodobo silnú pozíciu na kávovom trhu a obľúbenosť u zákazníkov.
Tchibo Espresso Milano Style
Elegantné espresso milánskeho typu sa vyrába zo zmesi vybraných káv 100% Tchibo Arabica, zušľachtených procesom oddeleného praženia podľa najlepšej severotalianskej tradície. Práve tento spôsob praženia prepožičiava káve Tchibo Espresso Milano Style jemne ovocný charakter s ľahkým dotykom čokolády. Zažite klasicky elegantné chvíľky s espressom, korunovaným smotanovo hebkou penou. Alebo si ho vychutnajte s horúcim napeneným mliekom ako aromatické latte macchiato, café au lait alebo cappuccino.
Tchibo Espresso Sicilia Style
Prenikavé espresso sicílskeho typu je dokonale vyladenou juhotalianskou zmesou najlepších zrniek kávy Arabica a Robusta, zušľachtených intenzívnym oddeleným pražením do tmavého tónu. Práve oddelené praženie, typické pre Tchibo, pri ktorom sú jednotlivé druhy káv pražené individuálne podľa druhu a veľkosti kávových zŕn, prepožičiava tejto káve typický juhotaliansky rustikálny charakter s výraznou chuťou, korenistou plnou vôňou a klasicky intenzívnymi podtónmi. Vychutnajte si ho ako silné espresso so zamatovo jemnou penou alebo aromatické latte macchiato, café au lait či cappuccino.
Vedeli ste, že...
• Klasické espresso je základom pre všetky ostatné kávy ako sú cappuccino alebo caffé latte?
• Espresso pochádza z talianskeho Milána? Práve tu na začiatku 19. storočia po prvýkrát pretlačili pod vysokým tlakom vodu cez dotmava upraženú jemne namletú kávu.
• Espresso má svoje presné parametre o tom, ako by malo vyzerať a ako by sa malo pripravovať? Espresso pripravujeme z ± 7,2 g jemne mletej kávy. Extrakcia espressa trvá 20–30 sekúnd a do šálky by ho malo natiecť 25–35 ml. To všetko pri tlaku 9 barov a teplote ± 90 °C.
• Podáva sa v malej šálke a na povrchu by vždy malo mať krásnu a pevnú penu orieškovo-čokoládovej farby, ktorá vydrží aj po zamiešaní. Má silnú a výraznú chuť, v ktorej môžete cítiť čokoládu, orechy, ovocie alebo karamel. Intenzívne a príjemne vonia.
• Nie je espresso ako espresso? Dokonca aj v Taliansku existujú regionálne rozdiely v jeho chuti. Zatiaľ čo na severe krajiny dávajú prednosť espressu ovocného typu, na juhu Talianska je veľmi obľúbené silné tmavé espresso.
• V Taliansku sa zvykne hovoriť, že na dokonalé espresso treba pravidlo štyroch „M“: Miscela (zmes), Macinazione (mletie), Macchina (prístroj) a Mano (ruka). Tchibo pridáva ešte piate „M“ a to síce Manitoraggio (kontrola akosti).
Diskusia k článku:
|
|
|