1. Olivová variácia s tuniakom
Kráľovské olivy spoznáte hneď – sú jednoducho kráľovské!
Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:
· španielske kráľovské olivy
· tuniaka
· jablčný ocot
· horčicové semienko
· chilli
· extra panenský olivový olej
· citrónovú šťavu
Postup: Do misy vložte kúsky tuniaka, pridajte trochu octu, extra panenský olivový olej, horčicové semienko a chilli. Všetko zmiešajte a pridajte španielske kráľovské olivy. Pred podávaním môžete variáciu jemne pokvapkať citrónovou šťavou.
Doba prípravy: 4 min.
Náš tip: Príliš veľa jablčného octu môže zanechať veľmi kyslú príchuť.
Odporúčanie: Mäkký tuniak sa poľahky zmieša s veľkými kráľovskými olivami.
2. Olivová variácia s ančovičkami
Pre skutočných gurmánov, ale aj tých, čo s olivami iba začínajú.
Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:
· španielske kráľovské olivy
· ančovičky
· zrelý kozí syr
· rajčiny
· soľ
· extra panenský olivový olej
Postup: Do misy vložte španielske kráľovské olivy, kúsky ančovičiek, nakrájené rajčiny, soľ a extra panenský olivový olej. Všetko zmiešajte a pred podávaním pridajte nastrúhaný kozí syr.
Doba prípravy: 3 min.
Náš tip: Podávajte s kvalitným bielym vínom.
Odporúčanie: Táto olivová variácia bude chutiť naozaj každému.
3. Olivová variace s kukuricou a medom
Skutočná delikatesa na dlhé zimné večery.
Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:
· španielske kráľovské olivy
· špáradlá
· mäkký ovčí syr
· opečenú kukuricu
· med
Postup: Vezmite španielske kráľovské olivy so špáradlom a ponorte ich do mäkkého ovčieho syra. Potom pridajte opečenú kukuricu a tesne pred podávaním pridajte med.
Doba prípravy: 5 min.
Náš tip: Uchovávajte túto olivovú variáciu v izbovej teplote.
Odporúčanie: Kedykoľvek, kedy budete chcieť prekvapiť svojich priateľov a rodinu.