lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
OLIVOVÉ VARIÁCIE SO ZELENÝMI OLIVAMI

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 9.10.2012
späť
Späť

Poslať
 

1.      Olivová variácia s opečenou zeleninou

Využite čerstvú sezónnu zeleninu a vykúzlite s ňou rýchle a chutné pohostenie!

Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:

·         španielske zelené olivy

·         papriku

·         cibuľu

·         baklažán

·         extra panenský olivový olej

·         soľ

 

Postup:  V rúre opečte papriku, cibuľu a na plátky nakrájaný baklažán, potom nechajte vychladnúť. V pripravenej mise následne zmiešajte španielske zelené olivy, opečenú zeleninu, trochu extra panenského olivového oleja a štipku soli.

 

Doba prípravy: 3 min.

 

Náš tip: Pridajte lyžičku cesnakovej omáčky alebo dresingu a natrite túto olivovú variáciu na opečený toast či chlieb.

 

Odporúčanie: Pre rodinné oslavy a posedenia s priateľmi.

 

 

2. Olivová variácia s treskou a pomarančom

Nebojte sa nezvyčajných kombinácií – pomaranč si s olivami rozumie.

Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:

·         španielske zelené olivy

·         údenú tresku (plátky)

·         kúsky pomaranča

·         pomarančovú šťavu

·         kocky varenej červenej repy

·         čerstvú cibuľu

·         sherry ocot

·         petržlen

Postup: Olúpte pomaranč a rozdeľte ho na mesiačiky. Z niekoľkých mesiačikov vytlačte šťavu a zvyšné mesiačiky nakrájajte na kocky . Do nádoby vložte španielske zelené olivy, plátky tresky, na kocky nakrájanú vopred uvarenú repu, nakrájané kúsky pomaranča, nakrájanú cibuľu a pomarančovú šťavu. Všetko zmiešajte dohromady a pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a sherry octom. Olivovú variáciu nechajte odležať a po 15 minútach ju môžete servírovať s čerstvo nasekaným petržlenom.

 

Doba prípravy: 4 min.

 

Náš tip: Na zvýraznenie citrusovej chute pridajte niekoľko kvapiek citróna alebo limetky.

 

Odporúčanie: Konzumujte ku kokteilom alebo ako predkrm k dobrému obedu či večeri

 

 

 

3.      Olivová variácia à la Martini

Mužská inšpirácia – ideálna na pánsku jazdu či romantické chvíľky.

Na túto olivovú variáciu budete potrebovať:

·         španielske zelené olivy

·         med

·         martini

·         sherry ocot

·         želatínu v prášku

·         extra panenský olivový olej

·         vodu

Postup:  Do jednej nádoby nalejte vodu a Martini a pridajte želatínu v prášku – množstvo ingrediencií podľa návodu na želatíne. Po stuhnutí nakrájajte pripravené želé na malé kocky. Do druhej misky dajte španielske zelené olivy, kocky želé, trochu sherry octu, med a panenský olivový olej. Všetko dôkladne zamiešajte a pred podávaním nechajte ešte 15 minút odležať.

 

Doba prípravy: 3 min

 

Náš tip: Pozor, želatínu neurýchlite, nech má tu správnu tuhosť.

 

Odporúčanie: Ideálne ako predkrm pre milovníkov vermutu.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!