Grécky biftek
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 9.10.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 600g sviečkovice, 30g oleja, 200g rajčín, 100g zelenej papriky, 40g slaniny, 150g ryže, 200g kečupu, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Dobre odležanú sviečkovicu pokrájame na rezne. Tupou hranou alebo rúčkou noža ich trošku rozklepeme, po okrajoch narežeme, posolíme, okoreníme a v rozohriatom oleji z oboch strán prudko opečieme. Biftek má byť vnútri ružový, nie krvavý. Opečený biftek z oleja vyberieme a do zvyšku oleja pridáme rajčiny nakrájané na kolieska, zelenú papriku pokrájanú na pásiky a umytú ryžu, zalejeme vývarom (na šálku ryže 1 a pol šálky vývaru), posolíme, necháme zovrieť, prikryjeme a v mierne rozohriatej rúre dusíme do mäkka. Udusenú ryžu s rajčinami a paprikou vložíme na misu, na ne položíme opečený biftek a polejeme rozpálenou, na drobné kocky pokrájanou údenou slaninou. Osobitne servírujeme teplý rozriedený kečup.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
|