Hovädzie mäso na mlieku
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 23.11.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
650g chudého hovädzieho zadného mäsa, 60g slaniny, cibuľa, kúsok zeleru, 1 mrkva, lyžica masla, ¾ L mlieka, citrónová šťava, soľ
Mäso prešpikujeme 20g slaniny a previažeme niťou. Na pekáči do ružova opečieme 40g pokrájanej slaniny s cibuľou, zelerom a mrkvou. Pridáme maslo a mäso, ktoré popražíme so zeleninou. Potom ho posolíme, odlejeme zvyšný tuk a zalejeme mliekom. Privedieme do varu, potom mäso vložíme do rúry a pomaly pečieme 2 hodiny. Precedíme šťavu, znova prilejeme k mäsu, pridáme trochu citrónovej šťavy a všetko zohrejeme ale nevaríme.
Diskusia k článku:
naozaj sa to musím spýtať, pretože recepty, ktoré tu ponúkate, mi pripadajú, mierne povedané, nejedlé. a to netvrdím ako chlap, ktorý nevie, kde sa v kuchyni vyskytuje linka a ako sa používa strúhadlo... Neregistrovaný - anonym, 26.11.2001 23:33, jazz(`na`)szm.com, Don´t worry!<BR>Je to jedlé. Ak to neokoreníte s cyankali alebo arzenikom, aj to prežijete. <BR>Niektoré recepty sú tu pravdaže komplikované a málokto sa s nimi chce babrať. <BR>Niektoré sa podľa mňa oplatí vyskúšať, iné nie. <BR>To je každého osobná vec. Ako má kto chuť a dobrú vôľu.<BR>Takže dobrú chuť a dobrú vôľu prajem!<BR>:-)<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 27.11.2001 08:39, pelech(`na`)dmd.sk, Žeby druhý kuchár na slovenskom I-nete? Máš aj dáke meno? Anonymov sa totiž na "Lady" vyskytuje viac.<BR>Kuchárske recepty nie sú lekárenské, ktoré treba bezpodmienečne dodržať. Vo varení sa fantázii medze nekladú. Neregistrovaný - zdenka, 27.11.2001 14:28 Ciao ANONYM! Vítam Ťa medzi nami! Prosím, prosím, napíš Tvoje recepty na dobrú mňamku, nech sa poučím ako potešiť svojho milého. :-)<BR>Blondínka Nena Neregistrovaný - nena, 28.11.2001 12:42, nena(`na`)post.sk,
|