Prísady:
Cesto:
150 g zmäknutého masla
150 g cukru
1 polievková lyžica vanilkového cukru
2 vajcia
300 g hladkej múky
½ polievkovej lyžice prášku na pečenie (približne 7 g)
Mandľový krém:
100 g zmäknutého masla
100 g cukru
100 g mletých mandlí
1 vajce
1 kopcovitá polievková lyžica múky
2 polievkové lyžice rumu
1 vajce na potretie
Postup:
Cesto:
Rozotrite maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, pridajte vajce a zamiešajte. Pridajte presypanú múku a prášok na pečenie. Cesto vytvarujte do tvaru gule a vložte na 1 hodinu do chladničky.
Mandľový krém:
Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a nechajte odstáť. Vyvaľkajte cesto na hrúbku približne ½ cm a vložte do okrúhlej formy na pečenie tak, aby okraje cesta mierne presahovali cez okraj formy. Vrchnú stranu potrite mandľovým krémom a prikryte ďalším plátom cesta. Utesnite starostlivo okraje, aby krém nevytekal. Potrite tortu rozšľahaným vajcom.
Rúru predhrejte prostredníctvom funkcie „Tarts“ na 180°C alebo v klasickej rúre použite režim Horúci vzduch. Vložte formu na plech a ten umiestnite na 2. úroveň a pečte približne 35 až 40 minút. Potom vyberte z formy a nechajte vychladnúť. Pred servírovaním môžete posypať tortu práškovým cukrom a ozdobiť nasekanými mandľami. Na rovnaký recept je možné využiť automatický program „Desserts“.