PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
SVIATOČNÉ PEČENIE S KORUNNÝM CUKROM - Bratislavské orechové rožky
|
|
Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 6.12.2012 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Obdobie vianočných a novoročných sviatkov sa už tradične spája s pečením sladkých dobrôt. Radi by sme sa preto s vami podelili o obľúbené recepty, ktoré sú spestrením každej slávnostnej tabule.
Bratislavské orechové rožky
Potrebujeme:
· 250 g hladkej múky,
· 100 g hrubej múky,
· 50 g Korunného cukru práškového,
· 50 g tuku,
· 2 žĺtky,
· 1 dcl mlieka,
· 20 g droždia,
· na hrot noža soli,
· 1 žĺtok na potretie
Plnka:
· 150 g mletých orechov,
· 100 g Korunného cukru práškového,
· 3 dcl mlieka,
· 100 g mletých piškót,
· 2 PL rumu,
· 1 vanilkový cukor
Postup:
Z múky, práškového cukru, rozpusteného tuku, žĺtkov, vlažného mlieka rozmiešaného s droždím a soľou vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a odložíme na teplé miesto vykysnúť. Po vykysnutí a opätovnom vymiešaní utvoríme z cesta valček, z ktorého nakrájame cca 35 rožkov. Jednotlivé kúsky rozvaľkáme do tvaru elipsy a naplníme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte vykysnúť na teplom mieste. Tesne pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plnka: mlieko a cukor privedieme do varu, pridáme mleté orechy a za stáleho miešania varíme ešte asi 2 minúty. Odstavíme z platne, pridáme zomleté piškóty, vanilkový cukor a rum a všetko premiešame.
Diskusia k článku:
To the lady.sk owner, Your posts are always well-supported by facts and figures. Neregistrovaný - , 28.1.2023 02:10, lonna.horan(`na`)msn.com,
|
|
|