Activia biela zrejúca v tégliku svojou hustou konzistenciou a jemne nakyslou chuťou osloví tých, ktorí hľadajú hustý a zároveň nízkotučný jogurt. Je skvelá nielen na raňajky alebo desiatu, ale je vhodná aj na prípravu rýchlych a chutných dezertov.
Potrebujeme:
- 1 plát tortového korpusu
- 1 väčší pomaranč
- 1 dvojbalenie Activie bielej zrejúcej v tégliku (2x120 g)
- 1 smotanu na šľahanie (215 g)
- 15 g sypkej želatíny
- 1 väčší citrón
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 stužovač šľahačky
- 500 g ovocia na zdobenie
Postup:
Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme tortovým korpusom. Jogurt zmiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do misky vyžmýkame šťavu z citróna a pomaranča, nasypeme do nej želatínu a necháme rozpustiť. Potom ju po častiach vmiešame do osladeného jogurtu.
Keď začne hmota tuhnúť, vmiešame do nej šľahačku. Vzniknutý hladký krém nalejeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť.
Smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme dotuha. Stuhnutú tortu vyberieme z chladničky, zložíme obvod formy a na povrch rozotrieme šľahačku. Nakoniec jogurtovú tortu ozdobíme podľa fantázie rozkrájaným ovocím. Môžeme zvoliť kiwi, mandarínky, hrozno či jahody.