PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
BABIČKINA ŠĽAHAČKOVÁ ROLÁDA
|
|
Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 28.2.2013 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Suroviny:
3 PL hladkej múky
1 PL škrobovej múčky
3 PL kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
5 vajec
1 PL kakaa
Plnka:
1 balíček stužovača šľahačky
250 ml Babička šľahačky
ovocie
Postup:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame ostatné sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Jemne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Korpus na roládu pečieme na približne 200 °C asi 14 minút. Upečený korpus necháme trochu vychladnúť a vlažný zvinieme aj s papierom na pečenie. Necháme chvíľu odležať. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom. Roládu rozmotáme, papier odstránime a cesto potrieme šľahačkou. Zavinuté necháme odležať v chladničke a podávame pocukrované. Do šľahačky môžeme zamiešať kúsky ovocia.
Diskusia k článku:
|
|
|