PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
VEĽKONOČNÝ BARANČEK
Potrebujeme:
· 2 celé vajcia,
· 100 g Korunného cukru krupicového,
· 80 g masla,
· 180 g polohrubej múky,
· 1 lyžička prášku do pečiva,
· vanilkový cukor,
· citrónová kôra,
· hrozienka na ozdobu,
· Korunný cukor práškový mlynček.
Uvedené množstvo je určené pre malú až stredne veľkú formu.
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom a maslom asi ¼ hodinu. Potom pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nakoniec so snehom z bielkov. Pripravené cesto dáme do dobre vymastenej formy. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút najskôr na 200˚C, po 15 minútach znížime na 180˚C. Po upečení necháme barančeka vo forme, kým sa cesto trochu oddelí od stien formy. Potom ho vyklopíme. Dve hrozienka dáme na miesto očí a nosa. Výdatne pocukrujeme Korunným cukrom v mlynčeku.
Diskusia k článku:
|
|
|