PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Jarný broskyňový koláč
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Na cesto:
- 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 200 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 3 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
- 2 broskyňové kompóty (hmotnosť po odkvapkaní à 470 g)
- 2 balíčky (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
- 750 ml mlieka
- 50 g cukru
- 2 balíčky Tortového želé číreho Dr.Oetker
- 500 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie (30 x 40 cm)
- sitko
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
- Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút
- Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.
- Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.
- Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.
TIP: Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker.
Diskusia k článku:
|
|
|