PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Rozkvitnutá parížska torta
|
|
Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 15.3.2013 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc
Prísady:
Na krém:
- 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker
- 400 – 500 ml smotany na šľahanie
- 3 banány
Na cesto:
- 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker
- 260 ml vody
- 30 ml oleja
- 2 vajcia
Na ozdobenie:
- 1 balenie Kvetín oblátkových Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
Príprava:
- Na prípravu krému zvaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a odložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
- Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3
Doba pečenia: asi 35 minút
- Po upečení necháme korpus vychladnúť, uvoľníme z formy a korpus jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
- Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a položíme na spodný diel korpusu.
- Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na banány, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
- Tortu pred podávaním dozdobíme oblátkovými kvetinkami.
Diskusia k článku:
|
|
|