lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Rozkvitnutá parížska torta

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 15.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 35 minút

Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc

 

Prísady:

 

Na krém:

  • 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 banány

 

 

Na cesto:

  • 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 2 vajcia

 

 

Na ozdobenie:

  • 1 balenie Kvetín oblátkových Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)

 

 

Príprava:

  1. Na prípravu krému zvaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a odložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
  2. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

 

Elektrická rúra:            150 °C

Teplovzdušná rúra:     130 °C

Plynová rúra:           stupeň 2 – 3

 

Doba pečenia: asi 35 minút

 

  1. Po upečení necháme korpus vychladnúť, uvoľníme z formy a korpus jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
  2. Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a položíme na spodný diel korpusu.
  3. Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na banány, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
  4. Tortu pred podávaním dozdobíme oblátkovými kvetinkami.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!