| PORADŇA | 
					 
					
						
						
 Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií.  						 | 
					 
					
						|   | 
					 
				 
			
			
	 | 
	
	
		| 
			Utorok, 04. November,
			,
			Dnes oslavuje Karol		 | 
	 
	
		 | 
	 
	
		|   KATALÓG | 
		Informácie    Pridať firmu  | 
	 
	
		| Móda, módne odevy, bielizeň | 
	Obuv, kabelky | 
	Módne doplnky, klenotníctva | 
	Kozmetika, parfuméria | 
	Skrášľovacie salóny, služby, pobyty | 
	Zdravie, výživa | 
	 
	
		| 
		 Strakatá roláda 
			
			
  |  
			
				|   | 
				Spracoval(a) : Lenka 
				Dátum : 17.3.2013 | 
				  Späť | 
				 | 
				  Poslať | 
				  | 
			 
			
  |  
			 
			
Doba prípravy: asi 20 minút 
Doba pečenia: asi 8 minút 
  
Prísady: 
   
 Na cesto: 
- 4 žĺtky
 
- 80 g cukru
 
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
 
- 1 balíček (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
 
- 4 bielky
 
- 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa
  
  
Na náplň: 
- 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker
 
- 200 ml studeného mlieka
 
- 3 zarovnané PL práškového cukru 
 
- 1 – 2 banány
  
  
Ešte potrebujeme: 
- plech na pečenie (30 x 40 cm)
 
- papier na pečenie
  
  
Príprava: 
- Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor a vanilínový cukor do peny. Zľahka vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, zvyšok cesta zafarbíme kakaom a lyžicou urobíme na svetlom ceste machule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  
  
Elektrická rúra:             200 °C              
Teplovzdušná rúra:     180 °C              
Plynová rúra:              stupeň 4          
  
Doba pečenia: asi 8 minút
  
- Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Roládu stočíme po dlhšej strane spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  
  
- Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. 
 
- Náplň rozotrieme na vychladnutý plát, do stredu položíme za seba banány a zrolujeme. Roládu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. 
  
  
TIP: Lahodnú chuť prírodnej vanilky získame zámenou Vanilínového cukru  za Vanilkový cukor Dr.Oetker s prírodnou vanilkovou arómou s extraktom z vanilky. 
  
    
		Diskusia k článku: 
		
		 | 
	 
	 
	 | 
	
			
				
			
			
				
			
						
	 |