Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Prísady:
Na cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 220 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 3 vajcia
- 250 ml mlieka
- 250 ml oleja
Na náplň:
· 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker
· 200 ml studeného mlieka
· 3 zarovnané PL práškového cukru
Na ozdobenie:
· 150 g Marcipánu Dr.Oetker
· 1 zarovnaná PL kakaa
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- cukrárske vrecko
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a ručne vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút
2. Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru podľa návodu na obale.
3. Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 PL náplne. Polovicu zvyšnej náplne natrieme na spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okraja torty. Odložíme do chladničky.
4. Na ozdobenie zafarbíme dve tretiny marcipánu kakaom. Z nezafarbenej tretiny vytvoríme guľôčky ako bahniatka a z tmavého marcipánu vymodelujeme stonky a mašľu. Marcipánové ozdoby poukladáme na tortu.
5. Náplňou v cukrárskom vrecku dozdobíme okraje torty.
TIP: Pre milovníkov čokoládovej chuti môžeme použiť namiesto vanilkovej Krémovú náplň čokoládovú Dr.Oetker.