Recepty Lenky Požárovej pre omáčky Dolmio
Pre 4 osoby
Príprava 30 min.
400 g cestovín (napr. špagety alebo linguine)
500 g / 1 sklenený pohár omáčky Dolmio Bolognese original
500 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo mix oboch)
70 g strúhaného parmezánu + na ozdobu
2 vrchovaté lyžice otrhaného čerstvého tymianu + na ozdobu
soľ
mleté korenie
olivový olej
Mleté mäso, strúhaný parmezán, tymian a dve lyžice oleja zmiešajte a ochuťte soľou a mletým korením. Zo zmesi vytvorte guľôčky s priemerom 2 cm.
Do misky s olivovým olejom si namočte prsty a guľôčky potrite olejom. Klaďte ich na zapekaciu misu. Vložte do rúry prepnutej na gril a pečte dozlatista (asi 15 minút).
Cestoviny uvarte podľa návodu „al dante“, sceďte a prehrejte s omáčkou.
Do hlbokých tanierov rozložte cestoviny, do nich posaďte mäsové guľky, polejte šťavou z výpeku a ozdobte strúhaným parmezánom a tymianom.