lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Veľkonočná jahňacina Petra Dvorského

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 26.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Mladú polovičku jahňaťa jemne poumývame, vysušíme a rozdelíme na tri kusy. Prvé dva kusy, stehno a lopatku, zbavíme najväčších kostí, aby sa nám zmestili do pekáča. Mäso nasolíme, potrieme korením a provensálskymi bylinkami a položíme do pekáča, v ktorom máme už pokrájanú cibuľu na mesiačiky v cca 7 mm vrstve. To všetko je na vymastenom pekáči. Stehno a lopatku taktiež pokvapkáme trochou oleja a navôkol podlejeme (pridáme) 3 dcl bieleho vína. Pekáč prikryjeme alobalom, dáme do vopred predhriatej elektrickej rúry a pri teplote 140®C pečieme približne jeden a pol hodiny.

 

Medzitým si pripravíme a pokrájame asi na 2 cm veľké časti: 1 červenú cibuľu, 2 malé cukiny,  2 mrkvy, 1 fenikel, 1 žltú papriku (kapiu) a k tomu 50 g zázvoru nastrúhame na jemno.

 

Po odstránení alobalu z pekáča pridáme túto zeleninovú zmes k mäsu, obložíme ho, prilejeme opäť biele víno a zapečieme pri teplote 150®C (cca 30 minút) do jemne červena.

 

Tretia časť jahňaťa, rebrá,  sú ideálne a šťavnaté, keď sa naplnia jarnou plnkou. Na ňu potrebujeme: 40 dkg naškrabanej kuracej pečienky, 2 stredne veľké cibule (nadrobno pokrájané), 3 vajcia, 6 – 7 rožkov, 1 dcl vody a podľa chuti možno použiť aj majoránku, soľ, nadrobno pokrájaný zelený petržlen a korenie. Keď máme plnku vymiešanú, pripravíme si pekáč, ktorý dobre potrieme olejom a takisto potrieme olejom z oboch strán aj rebrá, ktoré boli predtým osolené. Plnkou vyplníme rebrá tak, aby maximálne zakryli všetky kosti. To všetko pečieme neprikryté pri teplote 140®C po dobu asi 1 – 1,2 hodiny a občas podlievame vodou.

 

Keď plnka dosiahne zlatisto hnedú farbu, pochúťka je hotová. K jarnej jahňacine u Dvorských podávame najčastejšie hlávkový šalát v sladkokyslom náleve. A aby sme dokonale vychutnali náš kuchársky výtvor, zapíjame ho krásne vychladeným plzenským ležiakom.   


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!