Kuracie stehná s rajčinami
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 30.11.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 4 kuracie stehná, tymian, 2 lyžičky provensálskeho korenia, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 100ml oleja, 2 žemle, 40g strúhaného syra, 6 rajčín, 2 lyžice masla, 3 strúčiky cesnaku, 30 Dg Lučiny, 150ml bieleho jogurtu, 2 lyžice citrónovej šťavy.
Postup: Asi jednu lyžičku provensálskeho korenia zmiešame s čerstvým alebo sušeným tymianom, soľou, korením, paprikou a olejom. Touto zmesou potierame stehná a necháme ich niekoľko hodín marinovať v chladničke. Potom ich upečieme v rúre. Medzitým so žemlí odkrojíme kôrku a striedku rozdrobíme. Syr premiešame so zvyšným korením a žemľou. Túto hmotu nanesieme na rozpolené rajčiny a na vrch poukladáme kúsočky masla. V predhriatej rúre zapečieme.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
|