12 koláčikov
Doba prípravy: 15 minút + čas na chladenie
Doba pečenia: 20-25 minút
ľahké
Na cupcakes:
100 g bielej čokolády
100 g jahôd
150 g hladkej múky
5 g kypriaceho prášku (1/3 vrecúška)
150 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
150 g cukru
3 vajcia
50 g jahodovej marmelády
Na dekoráciu:
150 ml smotany na šľahanie
práškový cukor
12 menších jahôd
Postup:
Rúru predhrejte na 180°C.
Nalámte čokoládu na veľmi malé kúsky. Jahody umyte a nakrájajte na malé kúsky.
Preosejte múku do veľkej misy. Pridajte tuk Hera maslová príchuť, cukor, vajcia, kypriaci prášok, štipku soli a jahodovú marmeládu. Všetko dôkladne premiešajte, kým nebude zmes hladká. Postupne pridajte kúsky čokolády a jahôd.
Papierové košíčky vložte do formičiek na muffiny. Do každého dajte 2 lyžice cesta.
Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút dozlatista a nechajte vychladnúť.
Vyšľahajte smotanu s 1-2 lyžicami práškového cukru, kým nebude krém tuhý. Lyžicou alebo cukrárskou zdobičkou naneste kopček šľahačky na každý cupcake a navrch položte jahôdku.
Variant:
Veľmi chutná je aj ananásová verzia. Nahraďte jahody a jahodovú marmeládu kúskami ananásu a ananásovou marmeládou.
Tip:
Môžete upiecť tieto cupcakes v mini verzii, ak použijete košíčky na bonbóny. Čas pečenia je potrebné skrátiť.