Sliepka v kôprovej omáčke
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 14.10.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 sliepka, 0,5L smotany, 50g oleja, 30g múky, 10g cukru, 1 cibuľa, kôpor, soľ, citrónová šťava
Sliepku pokrájame na porcie. Do horúceho oleja dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cukor a upražíme do žlta. Na to vložíme pokrájanú sliepku, osolíme a za mierneho podlievania dusíme do mäkka. Potom porcie sliepky vyberieme. Šťavu vydusíme až na tuk a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Dobre povaríme, pridáme nadrobno posekaný kôpor a ešte spolu povaríme pár minút. Nakoniec omáčku dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s knedľou.
Diskusia k článku:
Óoooooo v tej by som sa vedel krásne utopiť.... <BR>Krajšiu smrť by som si vedel predstaviť iba ak.... utopenie v chrenovej omáčke!<BR>:-)))))))))<BR>Vďaka autorke za jednoduhé a dobré recepty!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 15.10.2001 13:14, pelech(`na`)dmd.sk, Óoooooo v tej by som sa vedel krásne utopiť.... <BR>Krajšiu smrť by som si vedel predstaviť iba ak.... utopenie v chrenovej omáčke!<BR>:-)))))))))<BR>Vďaka autorke za jednoduhé a dobré recepty!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 15.10.2001 13:14, pelech(`na`)dmd.sk,
|