Suroviny:
husacie prsia
300g sladkých zemiakov
50ml smotany
maslo
180ml šípkového džemu (ideálne domáci)
1PL medu
badián, škorica
50ml vody
1 balík želatíny (asi 10gramov)
olej
soľ, korenie
Postup:
1. Sladký zemiak nakrájame na väčšie kocky, premiešame s trochou oleja, osolíme, okoreníme a dáme upiecť do trúby na 160°C až kým nezmäknú.
2. Rozmixujeme so smotanou a studeným maslom, poprípade dochutíme.
3. Na želé si dáme prevariť džem s vodou a medom, pridáme badián a celú škoricu, prevaríme a prepasírujeme cez sitko. Plátky želatíny dáme namočiť do vlažnej vody kým nezmäknú. Vyberieme ich, vyžmýkame a vmiešame do teplého roztoku, až kým sa nerozpustia. Vlejeme do formy a necháme zatuhnúť.
4. Husacie prsia opracujeme, posolíme, okoreníme, kožu narežeme, opečieme z obidvoch strán a dáme piecť na 180°C, pokiaľ nebudú „potiť krv“. Potom ich vyberieme, položíme na ne kocku masla a necháme pár minút odpočinúť.