Ingrediencie na 8ks:
200g horkej čokolády (roztopenej)
200g gaštanového pyré
75g smotany na šľahanie
30g masla
60g trstinového cukru
3 polievkové lyžice hladkej múky
2 bielky, vyšľahané s cukrom
Na polevu:
100g čokolády na varenie
10g masla
Príprava:
V miske zmiešame gaštanové pyré, smotanu a roztopené maslo tak, aby v hmote nezostali hrudky. Pridáme roztopenú čokoládu (ideálne s použitím vodného kúpeľa) a po lyžičkách hladkú múku kombinovanú s lyžicami vyšľahaných bielkov. Miešame jemne, aby bielky zostali nadýchané.
Môžeme piecť v tortovej forme alebo na plechu. Pečieme na 150°C počas 55 minút, kým zapichnutá špajdľa nevyjde čistá.
Na polevu roztopíme v hrnci s hrubým dnom 100g čokolády na varenie a za stáleho miešania pridávame po kockách maslo (10g).
Upečené kúsky položíme na papier na pečenie a oblievame lyžičkou za horúca, aby sme vytvorili stekajúci efekt, necháme stuhnúť na chlade.
Podávanie:
Podávame s pivom Zlatý Bažant Medový Porter. Najskôr odporúčame vychutnať si dúšok piva a následne nechať na jazyku rozplynúť sústo hutného dezertu – jednoducho dokonalý súzvuk chutí. Zážitok umocníme ďalším dúškom sviatočného piva.