Recept na dnes: Sicílske artičoky
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 18.7.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
8 artičok, citrón, soľ, korenie, ½ šálky oleja, 1 malá cibuľa, cesnak, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, 3 lyžice strúhanky, 70g masla, 4 sardely
Artičoky očistíme, odrežeme vŕšok a spodok hlúbu. Zrezané plochy potrieme rozrezaným citrónom, aby nesčerneli, potom zľahka roztvoríme listy a nasypeme medzi ne trochu soli a korenia. Plnka: V kastróle speníme na časti oleja jemne nakrájanú cibuľu, roztretý cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Na panvici opražíme strúhanku a v hlbokom tanieri roztrieme maslo s vykostenými a nakrájanými sardelami. Keď sa cibuľa v kastróle opraží do zlatova, pridáme k nej opraženú strúhanku, maslo so sardelami, štipku soli a väčšiu štipku korenia. Všetko dôkladne premiešame a touto zmesou naplníme vydlabané artičoky tak, aby zmes prenikla do stredu i medzi listy. Artičoky potom postavíme v jednej vrstve do kastróla. Prilejeme 2 naberačky vody a pokvapkáme olejom. Kastról prikryjeme pokrývkou a v mierne rozpálenej rúre pomaly dusíme.
Diskusia k článku:
|