Ingrediencie:
30 g kakaa
120 ml horúceho mlieka
30 g rozpustenej rastlinnej tukovej nátierky Hera
50 g kryštálového cukru
5 ml vanilkovej esencie
50 g polohrubej múky
95 g bielych čokoládových lupienkov alebo sekaných orechov
2 rozšľahané žĺtky
2 tuho vyšľahané bielky
štipka soli
Postup:
Zmiešajte kakao, mlieko, tuk Hera, cukor a esencie. Pridajte múku, čokoládové lupienky, rozšľahané žĺtky a soľ. Primiešajte sneh z bielkov tak, že zmes je hustá, ale tekutá.
Masu nalejte do 20x20cm vymasteného alebo papierom na pečenie vystlaného plechu. Pečte pri 170 °C, kým sa cesto zdvihne a klesne (asi 15 – 20 minút).
Vyberte ho z rúry, nechajte vychladnúť a potom nakrájajte na štvorčeky.
Brownies vložte do krásnych vzduchotesných nádob alebo na malé podnosy zabalené v celofáne alebo v kuchynskej fólii. Urobte menšie balíčky s 2 – 3 brownies. Použite stužku na zaviazanie balíčkov.