Čas prípravy: 35 minút
Náročnosť: stredná
Ingrediencie:
200 g medu
1 lyžica mletej škorice
150 g práškového cukru
500 g polohrubej múky
1 lyžička sódy bikarbóny
2 lyžice mlieka
1 vajce
100 g rastlinnej tukovej nátierky Hera
cukrové perly
poleva
Postup:
Predhrejte rúru na 200 ° C.
Rozohrejte med so škoricou, pridajte cukor a všetko spojte.
Potom preosejte múku, pridajte sódu a vajce. Pridajte mlieko spolu s rozpusteným tukom Hera. Vypracujte hladké cesto a rozvaľkajte ho na asi 0,5 cm hrubý plát.
Vykrajovačkami vytvorte tvary perníčkov a dajte ich na papier na pečenie. Pečte v rúre asi 10 minút. Keď vychladnú, ozdobte ich polevou, práškovým cukrom alebo cukrovými perlami.