lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recepty – Muffiny

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 5.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Ako sme už vraveli, receptov na muffiny a cupcaky je obrovské množstvo. Niektoré si vyžadujú smotanu, iné nie. Na jedny muffiny sa hodí poleva, iné sú skvelé aj bez nej. Niektoré vyzerajú priam elegantne, iné sú bežným jedlom. Existujú slané aj sladké muffiny, pre všetky ale platí – nebojte sa experimentovať!

 

 

Základný recept

 

Cesto:

150 g hladkej múky

150 g polohrubej múky

1 lyžička kypriaceho prášku

100 g smotany

2 vajcia

125 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť izbovej teploty

250 g krupicového cukru

ďalšie ochucovadlá podľa chuti – kúsky čokolády, ovocie, orechy atď.

 

Vajcia s cukrom spoločne s tukom Hera maslová príchuť vymiešajte do bielej peny. Primiešajte smotanu izbovej teploty. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pozor, v prípade ochucovania celého cesta napríklad kakaom je nutné ubrať z oboch druhov múky množstvo pridaného kakaa! Dobre premiešajte. Naplňte formy do troch štvrtín a pečte na 200 ° C. Keď vybehnú, znížte teplotu na 150 ° C a dopečte. Priebežne kontrolujte pichnutím špajdle do cesta.

 

Krém:

0,5 l mlieka

100 g kukuričného škrobu

4 žĺtky

250 g krupicového cukru

500 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

 

Z mlieka, cukru a škrobu uvarte hustý puding a do ešte horúcej zmesi pridajte žĺtky. Najlepšie za stáleho miešania krém vychlaďte a nakoniec vyšľahajte s tukom Hera maslová príchuť.

 

 

Banánové muffiny podľa Josefa Vícha

Ingrediencie:

200 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

250 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor 

2 vajcia

100 ml kyslej smotany

200 g polohrubej múky

200 g hladkej múky

1 lyžičku sódy bikarbóny

3 prezreté banány (najlepšie tie skoro čierne)

 

Postup:

Vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom spoločne s tukom Hera maslová príchuť vymiešame do bielej peny. Pridáme kyslú smotanu. Je dôležité, aby bola odstáta a mala izbovú teplotu, inak sa zmes zrazí. Pridáme roztlačené banány a nakoniec múku zmiešanú so sódou. Dobre premiešané.

 

Naplníme formy do troch štvrtín a pečieme na 180 °C. Keď začnú zlatnúť, znížime teplotu na 150 °C a dopečieme. Priebežne kontrolujeme pichnutím špajdle do cesta.

 

Po ľahkom schladení namočíme vršky do citrónovej polevy, ktorú si vytvoríme vymiešaním šťavy z jedného citróna s asi 100 g práškového cukru.

 

 

Čučoriedkové muffiny

Ingrediencie:

100 g čučoriedok

75 g polohrubej múky

1 lyžička kypriaceho prášku

75 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

1 balíček vanilkového cukru

50 g kryštálového cukru

1 vajce

 

Postup:

Predhrejte rúru na 190 °C.

 

Vyšľahajte tuk Hera maslová príchuť, kryštálový  a vanilkový cukor dopenista. Pridajte žĺtok.  Postupne primiešajte múku s kypriacim práškom. Bielok vyšľahajte na sneh a jemne zamiešajte do masy spolu s čučoriedkami.

 

Dajte cesto do pripravených foriem s košíčkami na pečenie. Pečte 20 – 30 minút.

 

 

Banánové muffiny s parížskym krémom

Ingrediencie:

3 prezreté banány

200 g kryštálového cukru

250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera

1 vrecúško vanilkového cukru

200 g hladkej múky

3 vajcia

1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva

 

Postup:

Vymiešame tuk Hera s kryštálovým cukrom a postupne zašľaháme celé vajcia. Pridáme preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a nakoniec ľahko pokrájané olúpané banány posypané vanilkovým cukrom.

 

Hmotou naplníme do ¾ formy na muffiny a pečieme v predhriatej rúre na 170 °C cca 30 minút.

 

Po upečení necháme vychladnúť a vyklopíme.

 

Parížsky krém

Ingrediencie:

400 ml smotany na šľahanie

100 g kryštálového cukru

100 g kakaa

100 g horkej čokolády

50 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

 

Postup:

Smotanu dáme do hrnca s cukrom, kakaom a tukom Hera maslová príchuť. Zmes privedieme do varu a necháme prevariť asi 5 minút.

 

Masu zložíme z ohňa a po miernom vychladnutí pridáme nadrobno posekanú čokoládu a dôkladne premiešame. Na noc dáme vychladnúť do chladničky.

 

Vychladnutú masu vyšľaháme a pomocou lyžice alebo zdobiaceho vrecúška nanesieme na upečené muffiny, dozdobíme hoblinou z bielej čokolády, pokvapkáme orechovým likérom a podávame.


 

Pikantné muffiny

Ingrediencie:

300 g pšeničnej múky

2 lyžičky kypriaceho prášku

150 g syra

150 g rastlinnej tukovej nátierky Hera

1 vajce

500 ml mlieka

1 malá čili paprička

štipka soli

100 g klobásy

 

Postup:

Predhrejte rúru na 180 °C.

 

Zmiešajte múku s kypriacim práškom. Pridajte posekanú čili papričku, nakrájanú klobásu, pokrájaný syr a soľ. Pridajte roztopený a vychladený tuk Hera, vajce a mlieko. Všetko zmiešajte a nalejte do formy na muffiny. Naplňte ich asi do dvoch tretín.

 

Pečte asi 30 – 40 minút.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!