PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. |
|
|
Sobota, 19. Apríl,
,
Dnes oslavuje Jela |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Celiatické žemličky, bezlepkové pečivo
|
|
Spracoval(a) : originál recept od Zuzany Noskovej – lektorky varenia
Dátum : 19.3.2014 |
 Späť |
|
 Poslať |
|
|
Ingrediencie: 500h múky SHAR typu B; 1 CL* soli, kvasnice, alebo bezfosfátový kypriaci prášok – vínny kameň, zmes jadierok a semienok, 3 PL* cícerovej múky. Voda podľa potreby.
Spracovanie: do múky pridáme rozdrvené kvasnice (asi pol kocky, 20g, alebo 2-3 PL vínneho kameňa), vlažnú vodu, soľ. Zamiesime plastické cesto. Môžeme primiešať posekané jadierka tekvice a ľanu podľa chuti. Necháme nakysnúť v teple. Z cesta vytvarujeme rôzne tvary pečiva, natierame ich cícerovou múkou rozmiešanou s vodou, alebo rozmiešaným olivovým olejom s vodou. Posypeme granulovanou soľou a jadierkami. Ak pečieme pečivá, sú menšie, stačí im 25 minút na 180 – 200 C°. Ak pečieme chlieb , teda väčší bochník, na upečenie potrebujeme cca 35 až 40 minút. Pečivo je bielej farby.
* PL: polievkové lyžice
*CL – čajová lyžica
Foto: RADOSŤ VARIŤ -Škola varenia v Poluse
Diskusia k článku:
|
|
|