lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recepty na veľkonočné pohostenie zo Švédska

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 8.4.2014
späť
Späť

Poslať
 

Krehký chlieb so zemiakmi a ikrami

Jedno z rýchlych jedál vhodné na servírovanie ako chuťovky pre šibačov.

Pre 4 osoby potrebujete:

                        4 kúsky KNÄCKEBRÖD RÅG

 

(ražný chlieb) alebo KNÄCKEBRÖD FLERKORN (viaczrnný chlieb)

                        4 zemiaky

                        4 lyžice smotany

                        85 g SILLROM (ikry zo sleďa)

                        1 červenú cibuľu

                        Maslo

                        Pažítku

 

Príprava:

Zemiaky uvarte a nechajte vychladnúť.

Chlieb natrite maslom.

Zemiaky nakrájajte na kolieska

a poukladajte na chlieb.

Pridajte smotanu, ikry zo sleďa a červenú cibuľu.

Dozdobte pažítkou

 


„Gubbröra“

 

Vo Švédsku sú známe rôzne variácie jedla Gubbröra, ktoré obsahujú sardinky či marinovaného sleďa, avšak tá najznámejšia sa nezaobíde bez šprotov alebo podobných rybiek. Zvyčajne sa podáva s pivom alebo korenistou pálenkou.

Pre 6 osôb potrebujete:

                        100 g (65 g) SKARPSILL

 

(marinované šproty)

                        4 vajcia

                        2 stredne veľké zemiaky

                        1 stredne veľká žltá cibuľa

                        Maslo

                        1 väčší zväzok kôpru

                        1 väčší zväzok pažítky

                        1 dl smotany

                        2 lyžice PASTEJ LAX (lososová pasta)

                        BRÖDMIX FLERKORN

 

(zmes na prípravu viaczrnného chleba)

 

Príprava:

Chlieb upečte podľa návodu alebo použite akýkoľvek ražný chlieb.

Zemiaky uvarte v mierne osolenej vode

a nechajte vychladnúť.

Vajcia uvarené natvrdo nakrájajte na menšie kúsky. Ďalej si nakrájajte cibuľu, šproty, kôpor i pažítku.

Zmiešajte vajcia, šproty, kôpor, pažítku, smotanu a PASTEJ LAX.

Zemiaky pokrájajte na kolieska hrubé asi 0,5 cm.

Podávajte na chlebe natretom jemnou vrstvou masla.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!