Recept na dnes: Topkura
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 31.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, 1 vývar, 60g masla, 100g šampiňónov, 2 dl vína madeira, soľ Plnka: 300g husacej pečene, 150g šampiňónov, koňak, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, soľ, strúhanka
Umyté kurča vysušíme, osolíme, naplníme plnkou, zviažeme a na masle z dvoch tretín upečieme. Ešte nedopečené vyberieme, vložíme do hlbokej hlinenej misy, pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré sme 5 minút dusili na víne, polejeme vypečenou šťavou zmiešanou s madeirou a vývarom. Prikryjeme a ešte asi 30 minút pečieme v rúre.
Plnka: Pečeň a šampiňóny pokrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme mletý muškátový oriešok, koňak a dobre premiešame a zahustíme strúhankou.
Diskusia k článku:
|