Kurča na alžírsky spôsob
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 8.10.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, 200g oleja, 150g slaniny, 0,2L bieleho vína, 2 lyžice koňaku, jablko, rajčiak, ½ pohára patizónového šalátu, 2 kolieska ananásu, cibuľa, karí korenie, čierne korenie, soľ
Kožu kurčaťa potrieme slaninou, aby bola chrumkavá, a prešpikujeme ananásom. Na viacerých miestach ju narežeme, opatrne uvoľníme a podlejeme lyžičkou koňaku a vína. Potom potrieme celé kurča olejom, okoreníme ho a necháme asi 10 minút odležať. Teraz pridáme soľ a mäsko prudko opečieme na oleji. Vyberieme ho, na slaninke opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku , kura položíme na ňu , podlejeme ho vínom a pečieme ďalej. Pred dopečením pridáme očistené jablko, rajčiak, pokrájanú kuraciu pečeň a patizónový šalát. Všetko spolu dopečieme a podávame s dusenou ryžou.
Diskusia k článku:
Takú blbosť som už dávno nečítala, Alžírsko je moslimská krajina, kde je alkohol zakázaný, takže použité ingrediencie sú zrejme naše - slovenské. Neregistrovaný - Hana, 26.6.2002 12:30
|