Občas nájdete puding tak výnimočný svojou chuťou, že si vás okamžite podmaní, zláka a opantá, že si vystačíte len s miskou a lyžičkou. Nič viac k nemu nebudete potrebovať. Presne taký je puding od Podravky Dolcela prémium s príchuťou Bourbon vanilka. Bohatá chuť vanilky podporená opojnou arómou je zvýraznená pravým pomletým vanilkovým strukom. Všimnete si to vďaka tmavým zrniečkam, ktoré sa v pudingu nachádzajú. Odvážnejší môžu využiť svoju fantáziu a pustiť sa do prípravy najrozličnejších pudingových dezertov. Viac inšpirácie na www.podravka.sk alebo na facebookej stránke Podravka Slovensko.
A jeden recept vám prinášame – vychutnajte si krehkú tortu s tvarohom a čokoládou!
Krehká torta s tvarohom a čokoládou
Ingrediencie:
Krehké cesto
200g hladkej múky
20g kakaa
80g cukru
80g masla
5 lyžíc mlieka
1 malá lyžička prášku do pečiva
Plnka
2 žĺtky
50g práškového cukru
1 Dolcela puding bourbon vanilka prémium
400g čerstvého tvarohu
200ml mlieka
Jemne strúhaná kôra z 1 citrónu
80g čokoládových perličiek alebo kúskov čokolády
200ml sladkej smotany na šľahanie
Postup:
Zmiešajte múku, kakao a preosejte. Pridajte prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamieste cesto. Cesto (¾) rozvaľkajte a vložte do tortovej formy. Na plnku vymiešajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a citrónovú kôru. Na konci primiešajte čokoládové perličky alebo kúsky čokolády a prelejte po ceste vo forme. Zvyšok cesta vyvaľkajte, nakrájajte na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečte 15 minút v rúre zohriatej na 200°C, potom znížte teplotu na 180° C a pečte ešte 40 minút.
Koláč ochlaďte a podávajte s ušľahanou šľahačkovou penou