PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Kotlety „Sarajevo“
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 7.11.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Umyté bravčové mäso pokrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na tuku, primiešame mletú červenú papriku, pridáme mäso, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme pokrájanú zelenú papriku, rajčiaky a všetko spolu udusíme do mäkka. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, a ešte chvíľku povaríme.
Diskusia k článku:
Celkom dobrý klasický recept. Aj chutné jedlo. <BR>No comment!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 8.11.2001 11:45, pelech(`na`)dmd.sk, Ak sú suroviny aj s rceptom zobrazené v jednom bloku je to lepšie. <BR>Ďakujem ctenej pisateľke za porozumenie.<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 8.11.2001 11:48, pelech(`na`)dmd.sk, Hm, ale mám pocit, že "kotleta" nemôže byť mäso pokrájané na kocky. "Kotleta" je celý plátok.<BR>Veď to je recept na bravčový paprikáš. Neregistrovaný - nena, 8.11.2001 18:29, nena(`na`)post.sk, Správna otázka. Toto mi uniklo. <BR>Jedná sa o nejakého príbuzného bravčového gulášu. Ja mám z paprikášov, pőrkőltov a podobných jednoducho - guláš. <BR>Pod kotletou, ak sa jednalo už o jedlo tiež som vždy rozumel plátok mäsa z ....a tu je asi pes zakopaný.<BR>Podľa mojich znalostí sa mäso z bravčového hrbta - okolie chrbtice volá karmenadla, niekedy kotleta. <BR>Tá môže byť vysoká - predná časť, nízka - zadná časť. Predná časť má výrazné trny na stavcoch smerujúcich "hore". Karmenadla v krkovej časti zavraždeného tvora prechádza do krkovičky.<BR>Karmenadla je čisté, suché mäso s - polovicou chrbtice. Krkovička je viac prerastená tukom. <BR>Zo spodnej, vnútornej strany z pohľadu prasiatka, strany karmenadle býva jemý dlhý sval zvaný pravá (panenská)sviečková. Výborné to mäso na biftečky-medajlónky.<BR>Ale už je hladom zmorený pisateľ a iste aj čitatelia. Tak skončím.<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 9.11.2001 10:17, pelech(`na`)dmd.sk, Mám pocit, že kotletami treba nazývať iba plátky br. mäsa z kosťou - časťou chrbtice. <BR>Iné plátky by mali byť rezne. <BR>Z hov. mäsa dnes asi možno hovoriť aj o seakoch, bíftekoch.<BR>Plátkom z rybieho mäsa by sa asi malo hovoriť filety....<BR>Má niekto iný názor?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 9.11.2001 10:27, pelech(`na`)dmd.sk,
|
|
|