lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kotlety „Sarajevo“

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 7.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Umyté bravčové mäso pokrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na tuku, primiešame mletú červenú papriku, pridáme mäso, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme pokrájanú zelenú papriku, rajčiaky a všetko spolu udusíme do mäkka. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, a ešte chvíľku povaríme.

Diskusia k článku:

Celkom dobrý klasický recept. Aj chutné jedlo. <BR>No comment!<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 8.11.2001 11:45, pelech(`na`)dmd.sk
Ak sú suroviny aj s rceptom zobrazené v jednom bloku je to lepšie. <BR>Ďakujem ctenej pisateľke za porozumenie.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 8.11.2001 11:48, pelech(`na`)dmd.sk
Hm, ale mám pocit, že "kotleta" nemôže byť mäso pokrájané na kocky. "Kotleta" je celý plátok.<BR>Veď to je recept na bravčový paprikáš.
Neregistrovaný - nena, 8.11.2001 18:29, nena(`na`)post.sk
Správna otázka. Toto mi uniklo. <BR>Jedná sa o nejakého príbuzného bravčového gulášu. Ja mám z paprikášov, pőrkőltov a podobných jednoducho - guláš. <BR>Pod kotletou, ak sa jednalo už o jedlo tiež som vždy rozumel plátok mäsa z ....a tu je asi pes zakopaný.<BR>Podľa mojich znalostí sa mäso z bravčového hrbta - okolie chrbtice volá karmenadla, niekedy kotleta. <BR>Tá môže byť vysoká - predná časť, nízka - zadná časť. Predná časť má výrazné trny na stavcoch smerujúcich "hore". Karmenadla v krkovej časti zavraždeného tvora prechádza do krkovičky.<BR>Karmenadla je čisté, suché mäso s - polovicou chrbtice. Krkovička je viac prerastená tukom. <BR>Zo spodnej, vnútornej strany z pohľadu prasiatka, strany karmenadle býva jemý dlhý sval zvaný pravá (panenská)sviečková. Výborné to mäso na biftečky-medajlónky.<BR>Ale už je hladom zmorený pisateľ a iste aj čitatelia. Tak skončím.<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 9.11.2001 10:17, pelech(`na`)dmd.sk
Mám pocit, že kotletami treba nazývať iba plátky br. mäsa z kosťou - časťou chrbtice. <BR>Iné plátky by mali byť rezne. <BR>Z hov. mäsa dnes asi možno hovoriť aj o seakoch, bíftekoch.<BR>Plátkom z rybieho mäsa by sa asi malo hovoriť filety....<BR>Má niekto iný názor?<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 9.11.2001 10:27, pelech(`na`)dmd.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!