Počet porcií: 4-5
Doba prípravy: 30 minút
Ingrediencie:
· 1 balenie lístkového cesta
· 190 g zakysaná smotana
· 150 g mozzarelly
· 120 g slaniny
· 4 ks väčších paradajok
· 5 strúčikov cesnaku
· MAGGI Vegga Klasik
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť pečiaceho plechu, ktorý vyložíme pečiacim papierom alebo vymažeme tukom.
Zakysanú smotanu rozmiešame s MAGGI Vegga Klasik a potrieme tenkou pravidelnou vrstvou. Ideálne vždy skončíme 1 cm od okraja. Na takto pripravený koláč poukladáme plátky paradajok a cesnak, na rezance nakrájanú slaninu, natrhanú alebo nakrájanú mozzarellu. Koláč dáme zapiecť do rozohriatej trúby na 180˚C, po dobu 25 minút.
Tip: Ešte na horúci koláč natrhajte pár lístkov čerstvej bazalky